Diari Més

Societat

El confinament municipal omple la platja Llarga de pícnics i grups

El confinament municipal, els bars tancats i el bon temps van ser els principals factors que van provocar la gran afluència de gent a la quilomètrica costa

Imatge que presentava ahir la platja Llarga de la ciutat de Tarragona cap a les dotze del migdia, aproximadament. Davant dels locals oberts, alguns també consumien.

El confinament municipal omple la platja Llarga de pícnics i grupsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de tarragonins i tarragonines van optar ahir per passar el matí a la platja Llarga de Tarragona, ja fos per passejar, per fer un pícnic a la sorra o simplement per plantar la tovallola i relaxar-se. El bon temps, la impossibilitat de sortir del municipi i el fet de no poder gaudir d’un vermut en una terrassa de bar van ser els principals factors que van provocar que molta gent acudís a la quilomètrica costa. A més, molts van aprofitar també que el Iot i la Sardineta oferien menjar per emportar per prendre el dinar o, fins i tot, per prendre alguna beguda i fer el pica-pica a la mateixa platja. No obstant això, la gran majoria eren excursionistes.

Un d’ells era José Maria Esteban. Explicava que «sempre venim a passejar per la platja Llarga i quasi mai sortim del terme municipal, no és una mesura que ens hagi afectat gaire». Tot i això, Esteban assegurava que «amb el fet de no poder sortir de la ciutat sí que s’ha notat un increment de persones que han vingut també a caminar per aquí, abans no hi havia tanta gent. Això és fruit del tancament de bars, bàsicament». Per la seva banda, Andrea López i Patricia Mestres explicaven que també baixen sovint a fer rutes per la costa tarragonina. López deia que, com que estudia a Barcelona, tampoc ha notat que la restricció del confinament municipal del cap de setmana hagi afectat en el seu dia a dia. «Com que ja passo tota la setmana fora, quan baixo el dijous cap aquí ja no acostumo a sortir de la ciutat», deia la jove, mentre que Mestres afegia que, «al cap i a la fi, a Tarragona tenim platja i muntanya i, encara que ens hagin confinat, no n’hi ha per tant».

Inés Oyagüe i Alaitz Leatxe, per la seva banda, van reconèixer que aprofitaven per passejar per la platja ara que moltes coses no les poden fer i creien que les últimes restriccions han influït molt que la Llarga estigués plena ahir. Oyagüe explicava que els diumenges al matí acostumaven a quedar amb amics i anar a prendre alguna cosa al bar o a una guingueta de la mateixa platja, i Leatxe afegia que «molts diumenges també dormíem perquè la nit abans havíem sortit de festa, cosa que ara no podem fer». Van lamentar que no porten gaire bé les restriccions, sobretot el fet de no poder reunir-se amb el seu grup d’amics, i es van mostrar pessimistes pensant que acabaran decretant el confinament domiciliari.

Miquel Aivar i Estel Muñoz, que van fer un castell de sorra amb el seu fill petit, asseguraven que, en el seu cas, les restriccions de mobilitat no han influït en què ahir passessin el matí a la platja. «Venim sovint i avui ho hem decidit per aprofitar el bon temps», apuntava Muñoz. Aivar, la seva parella, confirmava que «hi ha més gent de l’habitual i sí que és cert que, els dies que hem anat a una parcel·la que tenim al costat del Loreto, hem trobat molts més excursionistes del normal».

Finalment, Miquel Fornós i Inés Acebes, explicaven que es van aficionar a sortir a caminar d’ençà que es va permetre sortir algunes estones durant la desescalada de la primera onada de la pandèmia. El confinament municipal sí que els ha afectat, però. «Ara estaríem a la Mussara segurament, acostumem a fer excursions a altres pobles», assenyalava Fornós. El matrimoni celebrava que Tarragona és prou gran i variada per a poder sortir a passejar i gaudir d’un matí de diumenge sense avorrir-te. «El cap de setmana també anàvem a dinar a algun poblet de per aquí, però ara no toca. Tot sigui per aturar el virus», deien.

Per altra banda, i com ja és habitual en el cas de la Llarga, la pluja i el mal temps de dissabte va fer que el mar es tornés a menjar algun tros de la platja. Això va fer que molts dels excursionistes haguessin de passar per sobre les roques per continuar el seu recorregut al llarg de la costa tarragonina.

Moltes persones que ahir passejaven per la platja Llarga van explicar que ho fan sovint i que han notat un increment últimament.

El confinament municipal omple la platja Llarga de pícnics i grupsGerard Martí

Alguns van aprofitar per fer pícnic i comprar el dinar per endur.

El confinament municipal omple la platja Llarga de pícnics i grupsGerard Martí

Amb el mal temps, el mar va fer desaparèixer la platja novament.

El confinament municipal omple la platja Llarga de pícnics i grupsGerard Martí

tracking