Diari Més

Successos

Detingut per agredir sexualment una dona de 53 anys al barri de Bonavista

L’associació de veïns ha convocat una manifestació per condemnar els últims episodis d’abusos

Imatge d'arxiu de la seu de la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Imatge d'arxiu de la seu de la Guàrdia Urbana de Tarragona.Ajuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Tarragona va detenir, la matinada de diumenge, un home per un presumpte cas d’agressió sexual al barri de Bonavista. La víctima, de 53 anys, es trobava a l’interior d’un cotxe a l’avinguda del President Tarradellas quan l’individu va entrar-hi amb la intenció d’agredir-la. Cap a dos quarts de dues de la matinada, la víctima va poder demanar auxili a una patrulla de la Guàrdia Urbana que passava per la zona. Posteriorment, el cos municipal va requerir els Mossos d’Esquadra perquè s’ocupessin de custodiar l’arrestat, que té antecedents per delictes sexuals. La policia catalana s’ha fet càrrec de la investigació.

Manifestació pels fets

Com a resposta a aquest episodi i als dos casos d’abús que van tenir lloc durant aquest cap de setmana i el passat també a Bonavista, l’associació de veïns del barri ha convocat una concentració per condemnar els fets i exigir més presència policial i més duresa judicial per acabar amb la violència contra les dones. Segons explica Loli Gutiérrez, presidenta de l’entitat veïnal, «les víctimes en els dos casos són dones, i per això farem una concentració, per mostrar la nostra solidaritat amb elles». La líder veïnal assegura que la manifestació, que se celebrarà el dissabte a les 17.30 hores a la rambla de Bonavista està oberta a totes les dones de Tarragona, ja que «ens hem de defensar entre totes».

«El que no podem fer és tenir compassió d’uns individus així, que faci aquestes coses a les dones», defensa Gutiérrez, que afegeix que «és reprotxable i no ho podem permetre». La presidenta de l’AVV Bonavista lamenta que, amb el toc de queda, a partir de les 22 hores no queda ningú pel carrer i «el que no potser és que, si alguna dona surt més tard de treballar, hagi de tornar a casa seva amb por». Per això reclamaran més presència policial al barri i que no es permeti que ningú circuli pel carrer a partir de les 22 hores sense justificació.

Resulta que la concentració organitzada per l’AVV Bonavista coincideix en dia i hora amb una altra manifestació, en aquest cas a la Rambla Nova de Tarragona, contra el tancament de centres esportius i gimnasos. «No podem aparcar una reivindicació com la nostra», defensava, però, Gutiérrez.

tracking