Diari Més

Urbanisme

La urbanització dels Quatre Garrofers de Tarragona començarà abans de l'estiu de 2021

El govern aprova avui una modificació per la qual l’aparcament previst serà de gestió pública i dissuasori i el comerç es concentrarà en un únic espai

Part dels terrenys del PP1, a tocar de l'N-240, on s'ubicarà l'àrea de servei amb la gasolinera.

La urbanització dels Quatre Garrofers de Tarragona començarà abans de l'estiu de 2021Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d’urbanització del Pla Parcial 1 de Tarragona, el sector conegut com els Quatre Garrofers situat als terrenys que hi ha a l’entrada de la ciutat per l’N-240 i entre l’avinguda Catalunya i l’A-7, començarà durant el primer semestre de 2021. Aquesta és la previsió del govern municipal, que avui farà un nou pas cap a la realitat del projecte urbanístic amb l’aprovació d’una modificació que consistirà en què l’aparcament que s’hi construirà passi a ser de gestió pública i no privada, com estava previst, i que tot el comerç i serveis es concentrin en un únic edifici destinat a aquest ús, en lloc de situar-se a les plantes baixes dels blocs d’habitatges, com contemplava inicialment el projecte.

A banda d’això, també caldrà aprovar inicialment el projecte de reparcel·lació de l’àmbit, però l’executiu està pendent de l’informe de fiscalització. Si no hi ha temps de solucionar aquest pas a la Junta de Govern Local d’avui, es farà en la de la setmana vinent. A partir d’aquí, el consistori espera que, en tres o quatre mesos, es pugui aprovar definitivament el projecte i que abans de l’estiu de 2021 comencin la urbanització. En aquesta línia, les obres d’edificació haurien d’iniciar-se l’any 2022.

Segons explica el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, al PP1 s’hi construiran un total de 333 habitatges, 233 dels quals de renda lliure, 67 de protecció pública i 33 de preu concertat. Per altra banda, el projecte també contempla un aparcament de superfície de 2.476 m2, que en un primer moment havia de ser privat però que, amb la modificació que s’aprovarà demà, serà de gestió pública. «Serà un gran aparcament dissuasori que servirà per aparcar en arribar a Tarragona i poder moure’s per la ciutat amb mobilitat sostenible», assenyala Puig. Per altra banda, també es construirà una àrea de servei amb una gasolinera, que estarà situada en la part dels terrenys més allunyada de la ciutat. L’espai del costat serà el que albergarà tots els comerços i serveis previstos en el projecte. Aquest contemplava que s’ubiquessin a les plantes baixes dels blocs d’habitatges però, amb la modificació d’avui, es concentraran tots en un únic espai. Finalment, el projecte també contempla destinar terrenys a espais i equipaments públics. Pel que fa a aquests últims, una part correspondran a la Universitat Rovira i Virgili com a compensació pels terrenys cedits per la URV al consistori per l’aparcament Jaume I. Una de les idees de la universitat era construir-hi una residència d’estudiants, projecte que van acabar descartant fa dos anys perquè la situació econòmica de la institució no ho permetia.

Per altra banda, l’Institut d’Habitatge, Infraestructura i Equipament del Ministeri de Defensa de l’estat espanyol també recepcionarà una part dels terrenys, «per un acord del govern anterior arran d’una edificabilitat a la qual tenien dret a la zona del Teatre Tarragona», comenta Puig.

L’edil assegura que aquest és un dels plans urbanístics en marxa que es farà realitat de manera més «immediata». «És un àmbit de creixement que posem molt en valor perquè tindrà la funció d’arreglar l’entrada a la ciutat per la carretera de Lleida, és a dir, convertir en avinguda el que ara és una carretera nacional abandonada», defensa Puig, que afegeix que, «a més de dignificar l’espai, cohesionem la ciutat omplint forats buits».

tracking