Diari Més

Policial

Desmantellada una organització que havia empadronat 143 persones a quatre pisos de Tarragona

La Policia Nacional ha detingut a quinze persones que feia els empadronaments massius per a regularitzar estrangers

Agents de la policia accedint a l'edifici pon hi havia un dels pisos utilitzat per l'organització.

Desmantellada una organització que havia empadronat 143 persones a quatre pisos de TarragonaPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha desarticulat a la ciutat de Tarragona unaorganitzacócriminal que es dedicava presumptament a fer empadronaments massius i fraudulents de ciutadans estrangers que estaven, en la seva gran majoria, en situació irregular.

Aquests empadronaments servien per aconseguir beneficis socials o permisos de residència.

La investigació policial es va iniciar l'agost passat i es va poder localitzar dos habitatges al barri de la Floresta i dos més a Torreforta on s'havien registrat, en total, 143 empadronaments. En un dels habitatges es van donar d'alta, de manera simultània, fins a 81 persones.

La investigació va permetre localitzar el cap de la trama, que controlava una àmplia xarxa d'intermediaris responsables de captar, per una banda a persones interessades a cedir els seus habitatges per empadronar a tercers a canvi de diners i, de l'altra, a ciutadans estrangers interessats a pagar per aconseguir certificats d'empadronament falsificats.

Segons la policia, s'havien arribat a pagar fins a 5.000 euros per aconseguir d'alta al padró municipal. El benefici assolit per l'organització per aquesta activitat il·legal puja a més de 50.000 euros i la policia considera que es pot arribar a prop de 100.000 euros en concepte de manteniment de l'alta al padró i per altres gestions, com ara aconseguir la targeta sanitària.

La majoria dels estrangers captats per aquesta organització eren d'origen marroquí i no tan sols s'aconseguien a la ciutat de Tarragona, sinó que també es van fer contactes per empadronar il·lícitament a residents a Salou, Reus, Lleida, Múrcia o fins i tot a persones acabades d'arribar de l'estranger.

L'operació policial s'ha tancat de moment amb una quinzena de detencions, amb l'acusació de delictes de falsedat documental, afavoriment d'immigració irregular, amenaces, coaccions i pertinença a organització criminal.

L'operació policial l'han executada agents de laUCRIFdepenent de la Brigada Provincialde ExtranjeríayFronterasde laComisaríade Tarragona.

Agents de la policia amb un dels detinguts.

Desmantellada una organització que havia empadronat 143 persones a quatre pisos de TarragonaPolicia Nacional

tracking