Diari Més

Comerç

Els marxants s'incorporaran al mercat de la venda en línia aquest mes

El nucli inicial de MercaWeb el componen prop de 300 professionals d’aquest sector

Els marxants veuen menys turistes des que el mercadet es va traslladar a Corsini i els seus voltants.

Els marxants noten una afluència menor de turistes des del trasllatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans (AGIPCAT), en col·laboració amb la Generalitat, posarà en marxa aquest mes de novembre el MercaWeb, sistema destinat a la venda de productes en línia per part dels marxants. Aquesta iniciativa farà que els professionals dels mercadets tinguin una nova eina per a arribar als seus clients. El passat diumenge es va promocionar aquest nou servei al mercadet de Bonavista i avui dimarts es farà al de Corsini.

Manel Carbonell, gerent d’AGIPCAT, va manifestar ahir dilluns a aquesta redacció que «encara no tenim la data exacta de l’inici de la venda en línia, però serà dins d’aquest mes de novembre». El nucli inicial de marxats que s’endinsaran en el món d’aquest sistema de venda serà de prop de 300 professionals, «i la previsió és arribar al miler al desembre», va dir Carbonell, qui va comentar que «prioritzem la qualitat a la quantitat». Des de fa unes setmanes, AGIPCAT, associació presidida pel tarragoní Paquito Ferreres, realitza cursos de formació per preparar els marxants per a incorporar la venda en línia. Carbonell va explicar que aquesta iniciativa s’estén fins a Perpinyà, on hi ha un important col·lectiu gitano dedicat a la venda no sedentària en mercadets.

Carbonell va comentar que «les expectatives són altes i pensem que MercaWeb serà un complement important per als marxants». «Aquest sistema havia d’arribar, i ja ha arribat», va remarcar el gerent de l’associació, qui va afegir que «tindrà un recorregut i una projecció brutals en pocs mesos perquè la venda en línia està creixent». Aquesta eina «també servirà per a promocionar els mercadets», va remarcar Carbonell. Només a Catalunya «hi ha 15.000 marxants», va subratllar.

Juan Benítez, president de Marxants de Tarragona i persona vinculada a AGIPCAT, va afirmar, per la seva banda, que «estem promocionant aquest nou sistema de venda que incorporem els marxants» i va anunciar que «les previsions que tenim són bones i esperem una gran afluència de compradors mitjançant les possibilitats que ofereix la tecnologia». «Les entitats de marxants amb les quals ens hem reunit han rebut de manera molt positiva l’opció d’incorporar la venda en línia», va dir Benítez.

tracking