Diari Més

Obres

La remodelació de la residència La Mercè acabarà el juny de 2021

Les obres de les quatre plantes noves estaran al gener, però fins a l’estiu no estaran operatives

Imatge de la residència La Mercè, en procés de remodelació.

La remodelació de la residència La Mercè acabarà el juny de 2021Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de la Generalitat de Catalunya preveu que les obres de remodelació de la residència de la Mare de Déu de la Mercè de Tarragona estiguin enllestides el juny del 2021. Així ho va assegurar el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una resposta a la diputada Yolanda López de CatECP.

El conseller assegurava que les obres de reconversió de les quatre plantes de la residència de gent gran ja s’estan executant i està previst que finalitzin al mes de gener. No obstant això, encara quedaran pendents dues fases més de l’actuació. En primer lloc l’arranjament de la façana de l’edifici i el projecte d’urbanització exterior que encara està en licitació. Aquesta part hauria d’estar acabada al mes de maig. I, finalment, amb relació a l’equipament de les plantes, encara s’està tramitant l’expedient de subministrament i instal·lació d’aquest, part prevista d’enllestir al mes de juny de 2021. És per aquest motiu que, fins que aquesta última fase no es dugui a terme, les noves plantes no estaran plenament operatives.

Va ser al mes de juny de 2017 quan, la llavors consellera de Treball, Afers Socials i Família Dolors Bassa, va presentar el projecte de remodelació de la residència La Mercè a Tarragona. Aquest preveu la creació de 66 noves places, de manera que el centre passarà a tenir-ne un total de 180. En aquell moment es va estimar una duració total de les obres de 18 mesos, és a dir, que es preveia que a principis de 2019 ja estiguessin acabades.

La Generalitat ha destinat a aquest projecte prop de 5,5 milions d’euros, dels quals 1,5 procedien dels beneficis de la Grossa, que es destinen a programes socials. El projecte preveu ubicar a la planta 1 la bugaderia, manteniment i vestuari de personal. En les plantes 2, 3 i 4 se situaran els mòduls residencials. Cada planta formarà una unitat de convivència independent amb una capacitat de 21 usuaris, on s’agruparan els dormitoris, sales d’estar i menjador, unitats de control i els serveis de planta. També s’ampliaran diversos serveis generals: la sala de reunions i despatxos d’assistent social i psicòleg a la segona planta; el despatx de fisioteràpia i sala de motricitat a la tercera; i els despatxos d’atenció sanitària i podologia a la quarta planta. Pel que fa a les habitacions, les noves places es distribuiran en 26 habitacions dobles i 11 individuals.

tracking