Diari Més

Societat

Mor Francesc Gallart Magaroles, capellà de Sant Magí

El mossèn Gallart ha estat al capdavant de la capella de Sant Magí durant els darrers 25 anys

Imatge d'arxiu del mossèn Gallart

Mor Francesc Gallart Magaroles, capellà de Sant MagíNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mossèn FrancescGallartMagaroles, capellà administrador de la Capella de Sant Magí del Portal del Carro de Tarragona ha mort aquest dissabte 31 d'octubre a l'edat de87anys.

Al llarg de la seva trajectòria, el mossènGallartva treballar com a canonge de la Catedral de Tarragona, president del tribunal diocesà i rector de la parròquia de Sant Magí de Rocamora a Pontils (Conca de Barberà) onestà situatel santuari de Sant Marí deBrufaganya.

AdolfQuetcuti, president de la Confraria de Sant Magí, lamenta que el mossènGallartno hagi viscutprouper poder celebrar al novembre el seu 26è aniversari com a capellà administrador de la parròquia tarragonina.QuetcutidescriuGallartcom un home que «s'estimava molt Tarragona i tot allò que tingués a veure amb la ciutat com ara el Nàstic o els castells».

Precisament els Xiquets de Tarragona, colla a la qual el capellà va estar molt vinculat, han fet servir el seu compte de Twitter peracomiadar-se del mossèn: «MossènGallartha portat la camisa dels Xiquets de Tarragona, ens ha obert les portes de casa seva, sempre preparat per explicar-nos històries, llegendes, i anècdotes. El trobarem molt a faltar», lamenten. El Gimnàstic de Tarragona també ha volgut mostrar a través de les xarxes el seu condol als familiars del mossèn que el conjunt grana ha definit com a«soci del seu estimat Nàstic».

Quetcuti, recorda que, malgrat que feia temps que no hi participava per motius d'edat, el mossèn «havia gaudit molt fent pinya amb els Xiquets i, fins i tot, va arribar a carregar un pilar de quatre».Gallart, a més, «aprofitava per fer feina pastoral amb la colla», segonsQuetcutique destaca que «el vincle entre els integrants dels Xiquets i el capellà era tan estret que alguns van celebrar el seu casament a la Capella de Sant Magí».

tracking