Diari Més

Palau d'Esports, Palau de Congressos o un tinglado per a acollir als sense sostre

Aquests tres equipaments s’han posat sobre la taula per a aplegar gent que no tingui on dormir en cas de necessitat extrema

Imatge de la façana del Palau d'Esports.

Tarragona s'haurà de fer càrrec de la posada a punt del Palau d'EsportsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona s’està preparant per a una possible gran crisi provocada pel coronavirus. Seria la segona en el mateix any i, tal com s’estan desenvolupant els fets en forma d’increment de casos i de defuncions, estem davant d’una segona onada que pot superar la primera.

Un col·lectiu que està molt desprotegit davant d’aquesta situació és el dels sense sostre. En la primera onada, Tarragona va habilitar un espai com va ser el poliesportiu del Serrallo perquè es poguessin refugiar aquells que no tinguessin on fer-ho. Ara, però, la situació és diferent i, com que l’activitat esportiva encara té un espai en aquest equipament, s’han de buscar altres solucions.

Són diverses les solucions que està meditant el consistori. Algunes, depenen d’ell i, d’altres, no, tot i que, en un futur molt pròxim podria ser així. Aquest és el cas del Palau d’Esports. Encara gestionat per la Generalitat de Catalunya tot i que, en pròximes dates, podria ser el consistori qui se n’encarregués. El Palau està una mica allunyat del centre de la ciutat, però és un indret on, per capacitat, s’hi podrien instal·lar moltes persones.

Aquest ha estat un dels equipaments que s’han valorat, però encara n’hi ha més. Algun dels tinglados del Port de Tarragona seria una opció. El Port, durant el primer estat d’alarma, ja es va posar a disposició de l’Ajuntament per si el consistori necessitava un lloc on poder-hi encabir una part dels sense sostre que, en plena pandèmia, no podien dormir en un lloc segur.

Finalment, apareix una nova opció. Aquesta és la del Palau de Fires i Congressos de Tarragona. En la primera onada no es va posar sobre la taula aquest nom però ara és un dels que està estudiant l’Ajuntament.

La regidora de Participació, Serveis Socials i Benestar Animal de l’Ajuntament de Tarragona, Carla Aguilar, no va negar a aquest mitjà que aquests tres equipaments estiguin valorant-se com a possibles destinacions dels sense sostre en cas d’emergència, tot i que tampoc ho va afirmar de forma rotunda. «Tenim diferents alternatives. El cap de setmana passat ens va arribar un toc de queda i hem de buscar una solució per a aquelles persones que estan sense sostre. A banda, sabem que la Generalitat detallarà noves mesures, i hem d’esperar» va explicar la regidora, la qual va detallar que la solució del pavelló del Serrallo va ser la ideal, ja que «allí hi havia dutxes i lavabos», necessaris per a la higiene de les persones sense sostre que s’hi van allotjar.

«Ara mateix no tenim cap equipament com aquest», es lamenta Carla Aguilar, qui, en ser preguntada per quin indret seria el més indicat per a ella, deixa clar que «no estic pensant en la millor ubicació per a aquestes persones, sinó en el millor model d’instal·lacions». I és que, segons ella, «no estem parlant d’una situació que serà per a uns dies, sinó per a molts mesos».

tracking