Diari Més

Polèmica

El PP acusa Ricomà de mentir sobre el cost de les festes de Santa Tecla

Per la seva banda, el govern municipal assegura que els populars «han sumat despeses errònies»

Martín, portaveu del PP.

El PP acusa Ricomà de mentir sobre el cost de les festes de Santa TeclaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del grup municipal del Partit Popular, José Luis Martín, va acusar ahir a l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, de mentir sobre el cost total de les festes de Santa Tecla. Certament, Ricomà va assegurar en la roda de premsa de presentació que les despeses totals serien, aproximadament, de 200.000 euros. No obstant això, en el document en què es dona resposta als populars a la seva pregunta de quin va ser el cost total i al qual ha tingut accés Diari Més, s’indica que aquest va pujar als 296.000 euros. A més, a la resposta del govern municipal, aquest inclou també la xifra de 63.000 euros com a despeses relacionades a la millora de la seguretat dels actes i els recintes i a la gestió del ticketing, a les infraestructures del Teatre Auditori del Camp de Mart, comunes a tots els programes de festes i amb pròrroga fins al gener de 2021, i al pagament del lloguer del Recinte Firal per la Marató de Sang, que segons indica el mateix consistori en el document «són activitats que no es poden considerar festives».

Aquests 63.000 euros, sumats als 296.000 que van costar finalment els actes de la festa major, sumen 359.000 euros, xifra criticada per Martín per ser quasi el doble del que va anunciar Ricomà i perquè «el cost ha estat gairebé el mateix que en una festa major normal». «Ricomà no només ha aconseguit que Tarragona aparegués a tot el país com la ciutat més irresponsable, també ens ha situat com la ciutat més insolidària. És una obscenitat assumir aquesta despesa en un context com l’actual» criticava Martín, afegint que «la irresponsabilitat i a la falta de transparència d’aquest govern, a la que s’uneix una política erràtica i contradictòria, deixarà a la ciutat a la cua de la recuperació econòmica i social» .

Com a resposta, fonts municipals van assegurar que «l’alcalde no ha mentit mai ni ho farà» i assenyalaven que, «com ja va explicar l’alcalde, enguany el pressupost s’ha vist modificat per les despeses relacionades directament en l’estat de la pandèmia durant els dies previs i mateixos de la festa major». En aquest sentit, el consistori argumentava que els 96.000 euros de més que van costar finalment les festes estan relacionats amb totes les infraestructures tècniques que requereix el Camp de Mart, on es van voler mantenir els concerts, així com amb una important despesa en personal de seguretat i acomodadors i la total digitalització de la venda d’entrades i les 250 persones externes contractades per totes les festes. A més, l defensaven que «Santa Tecla 2020 l’havien de poder gaudir tots els tarragonins i tarragonines i per aquest motiu era necessari un increment de peces de producció audiovisual, com els balls parlats o d’altres iniciatives tan brillants com Històries de la Festa. Aquests encàrrecs van suposar una despesa important». Assenyalaven, a més, que als 296.000 cal restar-hi 13.000 euros en patrocinis.

Amb relació als 63.000 euros de més, el consistori va defensar que «la despesa final està molt lluny dels 360.000 euros que apunten els del PP, ja que hi sumen erròniament despeses que nosaltres mateixos els hi hem fet arribar quan ho han sol·licitat», les que corresponen a infraestructures del Camp de Mart i pagaments d’activitats com la Marató de Sang, que es va haver de llogar el Recinte Firal i sumar-hi una sèrie de despeses afegides, per a la necessitat d’un canvi d’ubicació a causa de la pandèmia de la covid-19.

tracking