Diari Més

Seguretat

Entitats de Ponent creuen que l'operatiu policial als barris és «insuficient»

La Coordinadora d’Entitats denuncia, a més, estar vetada per l’Ajuntament de Tarragona, assegurant que actua de manera «antidemocràtica»

Imatge d'efectius dels Mossos d'Esquadra durant un dels controls en el marc de l'operatiu PONDUS als barris de Ponent de la ciutat.

Entitats de Ponent creuen que l'operatiu policial als barris és «insuficient»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entitats i plataformes veïnals dels barris de Ponent creuen que el dispositiu policial PONDUS, conjunt entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra desplegat la setmana passada, és insuficient. Aquest té l’objectiu de reduir la sensació d’inseguretat dels veïns i acabar amb els constants episodis d’incivisme, vandalisme i delinqüència que pateixen, amb una forta presencia policial a la zona durant el primer mes i que després es mantindrà però en menor mesura. En aquest sentit, tant Àngel Juárez, president de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), com Paco Fiori, un dels impulsors de la plataforma Recuperemos nuestros barrios, creuen que el patrullatge intensiu hauria de ser «permanent» en lloc de durar únicament un mes.

«Ens arriben moltes veus de veïns i d’entitats socials dels barris de Ponent que ens diuen que el dispositiu és insuficient», assegura Juárez, que afegeix que «no es tracta només de robatoris, sinó que l’incivisme de molta gent pel que fa a la brossa també influeix en aquesta psicosi d’inseguretat, Tarragona mai havia estat tan bruta i deixada». Sobre això, el president de la CET defensava que, «segurament, el que hauran de fer és contractar més efectius perquè aquesta vigilància als barris es desplegui de manera permanent».

Per altra banda, Juárez denunciava també que «l’Ajuntament de Tarragona ens ha vetat». Lamenta que el govern municipal no només no ha contactat amb la coordinadora, que agrupa més d’un centenar d’entitats de la ciutat, per l’elaboració i disseny d’aquest dispositiu policial, sinó que tampoc ha comptat amb ella per a treballar en el PLASEQTA, ni per les campanyes d’incivisme ni per aportar i ajudar en l’elaboració dels Consells de Districte. «Així, l’Ajuntament està infravalorant de manera inconscient i irresponsable l’ajuda d’una entitat que agrupa la veu de gran part de la societat tarragonina», critica Juárez, que afegeix que «no se’ns convoca ni per informar-nos, ens fan el buit i creiem que és un gran error per part del consistori, que amb això mostra una actitud antidemocràtica».

Per la seva banda, Fiori, considera també que el dispositiu policial posat en marxa a la zona és escàs. «Som prop de 80.000 persones als barris de Ponent i hi hauria d’haver, mínim, un parell de patrulles permanents a la zona», defensa Fiori, que considera que simplement «és un pegat que han posat, ja que en un més no se soluciona el vandalisme ni la quantitat de robatoris i atracaments que hi ha».

Pel que fa al moviment veïnal creat fa poc, Fiori explica que ja s’han constituït com a plataforma veïnal i el grup de Facebook arriba als 2.900 membres. Segons l’impulsor d’aquest, el grup abans es deia Millorem Torreforta i només tenia 140 participants. «En qüestió de setmanes ja som quasi 3.000 persones amb el mateix objectiu, reivindicar les necessitats dels barris de Ponent», comenta Fiori, que afegeix que «el que més ens estranya és que les persones que prenen decisions des del consistori siguin membres del grup de Facebook amb perfils falsos».

Finalment, Alfonso López, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), que agrupa les entitats veïnals de Ponent i que treballa des de fa temps per millorar la seguretat als barris, va defensar que «de moment el dispositiu policial està funcionant bastant bé». López va remarcar que «el fet que aquest primer mes duguin a terme un desplegament més intensiu no vol dir que després desapareguin dels barris, sinó que la seva feina a Ponent continuarà». En tot cas, va assegurar que la FAVT farà un seguiment de l’operatiu i, si cal, pressionarà perquè el funcionament d’aquest sigui el correcte.

tracking