Diari Més

Política muncipal

El PP de Tarragona acusa Ricomà de mentir amb el cost de les Festes de Santa Tecla

La formació considera una «obscenitat» la despesa, de 360.000 euros, en la situació actual

Missa de Santa Tecla 2020 (II)

Missa de Santa Tecla 2020 (II)Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Tarragona considera que l'alcalde, Pau Ricomà, va mentir sobre el cost de les festes de Santa Tecla, «que va organitzar en plena pandèmia».

Segons els populars, Pau Ricomà no va destinar la meitat del pressupost d'un any normal a les festes, «com va afirmar davant els mitjans de comunicació al mes de setembre». La reducció de la despesa corresponia, segons el PP de Tarragona, a la reducció del programa d'actes, «i a l'excepcionalitat del seu format».

Aquesta reducció de costos, però, ha estat molt menora la quees va dir, segons el PP. «Ara sabem que l'alcalde va mentir a tota la ciutadania: el cost ha estat gairebé el mateix que en les Festes Majors de qualsevol any, 360.000 euros, i no 200.000 com va transmetre».

Pels populars, «És una obscenitat assumir aquesta despesa en un context com l'actual, amb sectors tan castigats i abandonats per les diferents administracions, inclosa la municipal». I posen com a exemple les que, consideren «míseres ajudes a l'hostaleria promeses que ascendeixen a 40.000 euros, deu vegades menys del que s'ha destinat a festes».

El portaveu Popular,JoseLuísMartín, qualificava la política municipal d'erràtica: «El mateix alcalde que al setembre s'erigia en defensor de la cultura segura per a justificar la celebració d'unes festes en les quals es van produir veritables aglomeracions, poc després ha tancat els teatres de Tarragona i ha anul·lat tota activitat cultural, contravenint així, fins i tot, les mesures que Generalitat ha dictat en aquesta matèria. Aquest era el seu compromís amb la cultura».

tracking