Diari Més

Infraestructures

El Port de Tarragona licita les primeres obres per fer la connexió ferroviària de la terminal intermodal de Guadalajara

El projecte té un pressupost de 4,72 MEUR i una durada de 7 mesos

Imatge aèria simulada de la nova estació intermodal Guadalajara.

El Port de Tarragona licita les primeres obres per fer la connexió ferroviària de la terminal intermodal de GuadalajaraPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona licita els primers moviments de terres per la connexió ferroviària de la terminal intermodal de Guadalajara. El projecte té un pressupost base de 4.722.781 euros, sense impostos, i una durada de 7 mesos, i definirà, regularà i programarà les obres per dotar Puerta Centro de la plataforma necessària. La nova terminal intermodal de Guadalajara proposa un nou espai de 2,2 milions de metres quadrats amb totes les infraestructures i serveis necessaris per convertir-se en una de les principals plataformes logístiques intermodals de la península Ibèrica, «una gran oportunitat de creixement per al Port Tarragona».
L'execució del projecte es farà en dues fases. La primera correspon al moviment de terres per dotar la terminal d'una plataforma per a futurs serveis d'accés i ferrocarril i s'executarà en set mesos. En la segona fase s'executaran les vies, paviments, instal·lacions i carreteres perquè es puguin iniciar les càrregues i descàrregues de mercaderies, des dels trens als camions o altres variants. Té un termini estimat d'execució de quinze mesos.

La terminal intermodal promoguda pel Port de Tarragona forma part del projecte Puerta Centro - Ciudad del Transporte, que vol ser el principal «port sec» amb caràcter HUB del centre peninsular. Tindrà capacitat per canalitzar els principals fluxos nacionals i internacionals de mercaderies al centre de la península i formarà un dels principals centres de distribució d'un dels corredors de mercaderies més importants de l'Estat, com és el Corredor de Henares.

tracking