Diari Més
Jordi Cañellas

Gerent del Cementiri de Tarragona

Tots Sants

«Aquest Tots Sants cal evitar aglomeracions al cementiri»

Jordi Cañellas recorda que enguany cal limitar el temps d’estada a trenta minuts

Jordi Cañellas és gerent del Cementiri de Tarragona.

«Aquest Tots Sants cal evitar aglomeracions al cementiri»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Cañellas és el gerent del Cementiri de Tarragona, propietat de la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. Cañellas explica el protocol implantat al cementiri amb motiu de la diada de Tots Sants, aquest any marcada per la crisi sanitària de la covid-19.

—Ens acostem a la celebració de Tots Sants, que aquest any serà atípica atesa la situació sanitària. Com s’ha preparat el cementiri de Tarragona?

— De fet, el cementiri ja ha iniciat el protocol per poder rebre visites de manera esglaonada, que és la principal consigna d’aquest any per evitar aglomeracions. Així, des del passat 24 d’octubre, qui ho desitgi ja pot anar a visitar els seus difunts, sense haver d’esperar al dia 1 de novembre. En termes generals, s’han implementat totes les mesures per garantir la màxima seguretat dels visitants, d’acord amb les recomanacions sanitàries per evitar la propagació de la covid-19. Demanem a la ciutadania la màxima col·laboració per garantir que tothom celebri un Tots Sants segur al cementiri de la ciutat.

—Quines són les principals mesures de seguretat implantades?

—Qui visiti el cementiri ho haurà de fer obligatòriament amb mascareta i fer ús del gel hidroalcohòlic que trobarà a l’entrada. Hem establert, seguint les recomanacions de Protecció Civil i Guàrdia Urbana, una limitació en l’aforament fins a 1.200 persones. D’altra banda, caldrà limitar el temps d’estada a trenta minuts i evitar passejar pel recinte del cementiri. Si es fa en grup, el nombre màxim permès serà de sis persones. Un cop dins, caldrà seguir el recorregut marcat, pensat per garantir la fluïdesa en els diferents carrers i illes de nínxols.

—Aquest any s’ha habilitat un localitzador de sepultures. Com funciona?

—Precisament per facilitar l’accés de les persones a les sepultures que desitgin visitar, s’ha habilitat un localitzador que es pot consultar mitjançant un codi QR, imprès en un díptic que rebran a l’entrada del cementiri. També és consultable en tot moment a través de la web del cementiri (cementiritarragona.cat).

—El circuit d’entrades i sortides també s’ha adaptat?

—Sí, aquest any, per als dies 31 d’octubre i 1 de novembre hi haurà dues entrades, una per la carretera del Cementiri i l’altra per la carretera del Pont d’Armentera, i una única sortida, cap al camí del Llorito. D’aquesta manera es volen evitar aglomeracions que representin un risc per a la salut de les persones. Evidentment, es tindran en compte les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda.

— I l’horari?

—Com he dit, la consigna aquest any és esglaonar al màxim la visita al cementiri. Per facilitar l’accés dels visitants, des del dia 24 d’octubre el cementiri és obert de manera ininterrompuda des de les 9 del matí fins a les 18 hores. Demanem a la ciutadania que facin cas d’aquesta recomanació i evitin deixar la visita per a última hora i també que segueixin en tot moment les indicacions del personal de seguretat i de l’itinerari marcat. No volem deixar d’agrair la col·laboració de Guàrdia Urbana i Protecció Civil, de manera especial, en els accessos i exteriors del cementiri.

tracking