Diari Més

Neteja

Les deixalleries mòbils tancades, al carrer a partir del 15 de novembre

L’objectiu és reduir l’incivisme i, a més, també s’han modificat els horaris i les ubicacions

Exterior de les noves deixalleries mòbils tancades per evitar pràctiques incíviques.

Les deixalleries mòbils tancades, al carrer a partir del 15 de novembreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ja ha adquirit les dues deixalleries mòbils tancades, les quals tenen com a objectiu reduir l’incivisme. Molta gent aprofitava per deixar en aquests contenidors, fins ara oberts, tota mena de voluminosos i andròmines, elements que s’han de dur a la deixalleria municipal o demanar al telèfon verd que els passi a recollir. Així doncs, amb aquesta compra, la ciutat disposarà d’un total de quatre deixalleries mòbils: dues de tancades, una d’oberta amb educador ambiental que controla i explica que s’hi ha de llençar i una altra d’oberta sense vigilància perquè, segons el consistori, no és objecte de males pràctiques. Aquests dos contenidors oberts són els que fins ara ha tingut l’Ajuntament, però que s’han hagut de reparar perquè han quedat malmesos a causa d’aquest mal ús. «Aquest nou servei de deixalleries mòbils està fet amb l’objectiu de reduir l’incivisme perquè s’haurà acabat abocar tota mena de residus sense control», assegura el regidor de Neteja, Jordi Fortuny.

Fins ara eren cinc les deixalleries portàtils que cada dia es col·locaven en diferents punts de la ciutat, però el consistori ha considerat que hi havia llocs on era innecessari posar-la perquè hi anava poca gent o directament ningú, com era el cas del contenidor que es posava a la Muntanyeta, a Sant Pere i Sant Pau. El cost total de les dues noves deixalleries mòbils ha estat de 36.600 euros més IVA, i han estat pagats per l’Agència de Residus de Catalunya.

A més, l’Ajuntament ha decidit reestructurar tant l’horari com les ubicacions d’aquestes quatre deixalleries portàtils. Aquests canvis entraran en vigor també la segona quinzena de novembre. Així doncs, els dilluns es col·locaran al carrer Riu Glorieta de Torreforta, davant del mercat; al carrer de l’Ebre, també a Torreforta; al carrer Josep Lluís i Amigó amb Mossèn Joan Serra Escoté, a l’Albada i al carrer Menorca de la Granja, davant la Residència Ponent. Els dimarts, al centre de Tarragona: plaça Verdaguer, avinguda Catalunya, a l’altura del Camp de Mart, al carrer Cronista Sessé amb carrer Hernández Sanahuja i al número 4 de la rambla President Francesc Macià. Els dimecres s’instal·laran a la zona nord: a la plaça Cuba i a l’avinguda Països Catalans amb carrer Ramon Comas i Maduell de Sant Pere i Sant Pau, a l’avinguda Josep Maria de Muller amb carrer Fèlix Ferrer Galceran de Tarragona II i a l’avinguda de Sant Salvador, davant la plaça Major, de Sant Salvador. Els dijous estaran també als barris de Ponent, però en aquest cas al Riu Algars i Riu Besós de Campclar, i al carrer 22 i al 14 de Bonavista.

Els divendres també s’instal·larà al centre de Tarragona. Concretament, a la plaça dels Carros, al carrer Cristòfol Colom amb Reding, al carrer Vidal i Barraquer amb Manuel de Falla i al carrer Mallorca, davant la plaça de braus. Finalment, les deixalleries mòbils estaran els dissabtes a la zona de Llevant. A la plaça de les Lletres Catalanes de la Vall de l’Arrabassada, al 43 de la Via Augusta, a la Zona Residencial de Boscos, a la plaça de les Comarques Catalanes de la Móra, al carrer del Tennis de Cala Romana i a la plaça de la Creu Sud de Monnars. En el cas de Boscos i la Móra, serà el primer i tercer dissabte de cada mes, i en el cas de Cala Romana i Monnars serà el segon i quart dissabte de cada mes.

L’horari per a totes les noves ubicacions serà de 10 a 13.30 hores al matí i de 16 a 19 hores a la tarda.

tracking