Diari Més

Economia

Els taxistes de Tarragona reduiran el nombre de vehicles que fan el servei a la nit

Els restauradors de la ciutat diuen que el toc de queda és «un cop més» i se senten «enganyats» pel Govern de la Generalitat

Parada de taxi situada en la proximitat de l'estació de ferrocarril de Tarragona.

Els taxistes de Tarragona reduiran el nombre de vehicles que fan el servei a la nitGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agrupació Ràdio Taxi Tarragona adoptarà mesures per adaptar-se a la nova situació que s’ha derivat per l’aplicació del toc de queda a partir de les 10 hores de la nit. Un col·lectiu també afectat per la decisió del Govern, el de la restauració, va manifestar ahir dilluns que és «un cop més» a la situació complicada que travessa el sector, que no pot obrir des de fa més d’una setmana. El sector de la restauració, que ja es va manifestar la setmana passada a Tarragona contra el tancament dels negocis, va afirmar que se sent «enganyat» pel Govern de la Generalitat.

David Navarro, president de l’Agrupació Ràdio Taxi Tarragona, va comentar ahir dilluns a aquesta redacció que «cada dia estem pitjor i el toc de queda restringeix la mobilitat de les persones a la nit». Navarro va dir que una vintena de taxis formen part del servei nocturn a la ciutat, però, davant la nova situació, aquest nombre es reduirà «a sis o set per poder fer urgències, per realitzar trasllats a l’hospital o per portar clients que treballen de nit a la feina». La flota de Tarragona és de 93 taxis.

Des de l’inici de la pandèmia, la facturació ha caigut «més d’un cinquanta per cent», va dir Navarro. L’absència gairebé total de turisme, l’anul·lació de congressos o la reducció de les persones que visiten Tarragona per motius laborals són algunes de les causes que han provocat el descens de clients. «Ara treballem, sobretot, amb persones de Tarragona, i el fet que no hi hagi activitat d’oci nocturn també ens perjudica», va apuntar. «El cercle de clients és cada vegada més reduït», va remarcar el president dels taxistes.

Per altra banda, Navarro va comentar que una de les possibilitats en les quals treballa el sector per fer front a la nova situació, però que encara està per debatre entre els membres del col·lectiu, implicaria reduir el nombre de taxis que estiguin actius en una mateixa jornada. «Estem estudiant adaptar el servei a la demanda actual, com ja vam haver de fer durant l’estat d’alarma que va acabar el 13 de juny», va dir. Navarro va afegir que, «de moment», els taxistes de Tarragona no secunden la protesta dels seus homòlegs de Barcelona, que ahir dilluns van fer una marxa lenta per reclamar de la Generalitat mesures econòmiques i ajornar el pagament de crèdits als bancs.

Sense esperança per reobrir

L’Associació d’Empresaris Hostaleria de Tarragona (AEHT) va assegurar, per la seva banda, que el toc de queda i la limitació per servir comandes a domicili «és un cop més» per als restauradors, ja en una situació molt delicada pel tancament decretat fa uns dies per la Generalitat. El president de l’AEHT, Francesc Pintado, va dir que el sector confiava que amb el toc de queda el Govern permetés reobrir negocis i va afirmar que se sent «enganyat». «Si teníem esperances és perquè ens ho havien traslladat en primera persona», va indicar en referència amb unes converses amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa. «Que no ens enganyin, no poden dir una cosa i després fer una diferent», va comentar. D’altra banda, el sector turístic veu com les primeres reserves per l’any que ve no arriben.

Pintado no va dubtar a dir que «no hi ha cap sensibilitat ni suport al sector», que considera és un dels més perjudicats per la situació de pandèmia que viu el país.

tracking