Diari Més

Mobilitat

El Barri del Port, en desacord amb el sentit únic d'un tram del carrer del Mar

L’Associació de Veïns denuncia que ara encara queden «més incomunicats» i que augmentarà el col·lapse al carrer Reial

Tram del carrer del Mar que passarà a ser d'un únic sentit cap a la plaça dels Carros pròximament.

El Barri del Port, en desacord amb el sentit únic d'un tram del carrer del MarGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns del Barri del Port es mostra contrària a la decisió de l’Ajuntament de Tarragona de convertir el tram del carrer del Mar que hi ha entre Pere Martell i Jaume I en sentit únic direcció a la plaça dels Carros. Fins ara era l’únic tram de tota la via que era de doble sentit. La presidenta de l’entitat veïnal, Carme Puig, lamenta que era «l’única alternativa al carrer Reial per anar cap al Serrallo i, ara, aquest es col·lapsarà més del que ja ho està».

Tal com va avançar Diari Més, aquesta modificació viària que farà el consistori ve a partir d’una demanda del Departament de Neteja de l’Ajuntament. L’illa de contenidors que hi ha al número 57 del carrer Pere Martell es traslladarà al carrer del darrere, a l’últim tram del carrer Vidal i Barraquer, a tocar del parc que hi ha al costat de la piscina municipal del Serrallo. El motiu, les constants queixes dels veïns de l’edifici on els contenidors han estat fins ara. Amb aquest canvi, els camions de la brossa que baixin per aquest tram final de Vidal i Barraquer, hauran de continuar el seu recorregut per recollir els residus del carrer del Mar. Els treballadors d’FCC han denunciat que és perillós creuar el doble carril de Pere Martell tenint en compte que baixen cotxes per l’esquerra, en pugen del Serrallo per la dreta i, fins ara, en vénen de cara del carrer del Mar. Amb aquesta modificació, els conductors del camió de la brossa només s’hauran de preocupar dels vehicles que pugen i baixen, ja que el carrer del Mar serà tot sencer de sentit únic cap a la plaça dels Carros. És cert que en aquest encreuament hi ha un senyal que obliga a girar cap a la dreta als cotxes que venen per Vidal i Barraquer, en direcció al Serrallo, però els camions de la brossa disposen d’un permís excepcional per poder seguir el seu traçat de recollida de residus.

A més, cal destacar que l’Ajuntament aprofitarà la transformació del tram del carrer del Mar a sentit únic per crear noves places d’aparcament, de zona taronja. Per altra banda, el fet de traslladar els contenidors de Pere Martell al tram final de Vidal i Barraquer, que es col·locaran a la banda del parc, obligarà a eliminar una sèrie de places d’aparcament gratuït, ja que la zona no està regulada. «No em quadra», lamenta Puig, que defensa que «els camions de la brossa sempre han fet aquest recorregut i mai ha passat res».

La presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port critica que «ara, els que baixen de Jaume I i del carrer Lleó, en lloc de girar cap a la dreta per anar al Serrallo pel carrer del Mar hauran d’anar cap a l’esquerra fins al carrer del Vapor i llavors de nou a l’esquerra cap al carrer Reial, i hauran de donar tot el tomb i recórrer un munt de metres quan estem al costat». En aquestes dues vies afectades hi ha prop de 40 places d’aparcament de zona taronja, més els vehicles que hi ha en aparcaments particulars, els quals només podran accedir al Serrallo a través del carrer Reial. En aquest sentit, Puig lamentava també que, la que considera una artèria principal d’entrada i sortida de la ciutat, «estarà encara més col·lapsada del que ja està».

Per altra banda, Puig deia que, amb les poques places d’aparcament que crearan, no solucionen el problema que hi ha al barri en aquest àmbit. «Hem demanat en diverses ocasions que l’Ajuntament utilitzi solars municipals que té en aquesta zona per fer aparcaments dissuasoris», diu.

tracking