Diari Més

Protesta

Denuncien humitats per no posar aïllament en el mur d'un bloc de Tarragona derruït el 2001

Veïns del número 26 del carrer Verge de la Misericòrdia pengen una pancarta per fer pública la situació en què es troba el seu edifici

Pancarta col·locada pels veïns per reclamar que es posi aïllament a la paret mitgera de l'edifici.

Denuncien humitats per no posar aïllament en el mur d'un bloc de Tarragona derruït el 2001Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any 2001 es va desmuntar l’edifici del número 24 del carrer Verge de la Misericòrdia, que feia cantonada amb el carrer Lleó. Des de llavors, el solar està buit, tot i que des de fa uns anys aparquen vehicles i hi ha restes de runa. Aquesta acció ha repercutit de manera negativa en els propietaris dels pisos del bloc d’habitatges que es correspon amb el número 26. El col·lectiu de veïns denuncia que, en el seu moment, quan es va derruir l’edifici del costat, no es va aïllar la paret mitgera. El resultat va ser l’aparició d’humitats a l’interior dels pisos, a més de la presència d’animals a la zona. La paret mitgera és de totxo i el gruix de 15 centímetres, segons van explicar els veïns a aquesta redacció.

Cansats de la situació i de no aconseguir un resultat positiu de les gestions fetes davant de l’Ajuntament de Tarragona, dissabte de la passada setmana van penjar una pancarta amb el text «Ens cau el bloc, però comptem amb l’ajuda dels 4 fantàstics». Ahir dilluns la pancarta va ser retirada a causa del vent, però Gustavo Avilés, expresident de la comunitat de veïns, va dir que, «quan amaini, la tornarem a posar».

El març dels 2019 l’Ajuntament va requerir a Inversiones e Immuebles Tarragó la «pavimentació i tancament dels solar, i la protecció o instal·lació d’aïllament a les mitgeres dels edificis colindants». Davant de l’incompliment, el 13 de juny de l’any passat va imposar una sanció de 300 euros, una quantitat que Avilés va dir «no serveix de res, perquè per a aquestes empreses és una quantitat que poden assumir». L’expresident de la comunitat i persona que va realitzar els darrers tràmits davant de l’Ajuntament, va afirmar que «insistirem, entre altres coses perquè les restes que van quedar a la paret de l’altre edifici, com antics alicatats, es poden despendre i alguna persona pot prendre mal». «Per desgràcia, sempre ha de passar alguna cosa perquè s’arrangin desperfectes i, en el nostre cas, perquè es procedeixi a posar aïllament a un mur que va quedar al descobert quan es va tirar a terra l’edifici que hi havia al costat del nostre».

Per la seva banda, Albert González, també veí de l’immoble del número 26 de Verge de la Misericòrdia, va lamentar el fet que els decrets de l’Ajuntament no hagin tingut cap mena d’efecte positiu i que la situació en què es troben s’allargui en el temps. «La solució seria que l’Ajuntament actués de manera subsidiària, ja que fins ara el propietari no ha fet cas a les demandes que plantegem», va subratllar.

«Tots els anys he de pintar»

La humitat es filtra a l’interior de l’immoble, la qual cosa perjudica l’edifici i a les persones que hi viuen. Avilés va comentar a aquest mitjà que «cada any he de pintar casa meva per, almenys, tapar les taques que apareixen». Els veïns no tenen cap intenció de desistir. Tot al contrari, «contractarem els serveis d’un arquitecte per tal que realitzi un informe sobre la situació en què es troba la paret mitgera».

L’immoble disposa de sis pisos i dos baixos. «Som pocs, però estem disposats a arribar fins al final perquè pensem que és de justícia», va apuntar l’expresident d’aquesta comunitat de veïns de Verge de la Misericòrdia.

tracking