Diari Més

Successos

Una jove denuncia haver estat violada en un portal del barri d'Icomar

La víctima va assegurar als Mossos que l’atacant li va posar un ganivet al coll abans d’agredir-la sexualment al barri de Tarragona la matinada d’ahir

Imatge de l'entrada al barri d'Icomar, on hauria tingut lloc la violació que la víctima va denunciar.

Una jove denuncia haver estat violada en un portal del barri d'IcomarGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jove de 19 anys va denunciar als Mossos d’Esquadra haver estat víctima d’una violació al barri d’Icomar de Tarragona ahir a la matinada. Tal com va avançar Diari Més, la noia va explicar als agents de la policia autonòmica que es trobava al costat de l’entrada a un edifici mirant el mòbil, quan un home se li va acostar i la va empènyer cap dins del portal. Segons van confirmar fonts oficials dels Mossos, la jove va relatar que l’agressor li va posar un ganivet al coll i la va violar allà mateix.

Una patrulla dels Mossos es va dirigir al lloc dels fets cap a les dues de la matinada després que un testimoni alertés a la policia dels crits d’auxili de la jove, però l’atacant ja havia marxat i, segons va explicar ella, s’havia emportat també el seu telèfon mòbil.

La noia va ser traslladada a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, per fer les comprovacions pertinents. Paral·lelament, els Mossos van iniciar la investigació per trobar al presumpte agressor i detenir-lo per un suposat delicte d’agressió sexual.

Durant el dia d’ahir corria per les xarxes socials una foto de la suposada víctima, amb una bena al coll tacada de sang. En la imatge, que va ser compartida per molts usuaris, s’hi podia llegir el següent: «La meva amiga ha estat atracada i violada aquesta passada nit i apunyalada al coll i al cap, al barri d’Icomar, a Tarragona, al voltant de les 2 hores de la matinada». A més, la publicació afegia també la descripció del presumpte violador: «Home d’entre 35 i 40 anys, que sap parlar francès però és espanyol». A través del Facebook, alguns usuaris explicaven també que l’atacant és ros, té els ulls clars, fa 1,80 metres d’alçada, aproximadament i una jaqueta de color blau fosc i uns pantalons negres.

Segons explicava ahir Nati Hernández, veïna i expresidenta de l’Associació de Veïns de Riu Clar, el dispositiu de cerca del suposat agressor va començar al mateix barri de Riu Clar, que està a tocar d’Icomar. «Pensaven que s’havia amagat per aquí i per això van fer la primera batuda, durant la mateixa matinada, aquí a Riu Clar», deia Hernández. La veïna va lamentar que la seguretat a tota l’àrea de Ponent en general està «fatal». «Cada dia hi ha robatoris, atracaments, estirades de bossa, etc., i la posada en marxa de l’operatiu de Mossos i Guàrdia Urbana confirma les nostres reivindicacions», explicava la veïna. A més, comentava que «com a dona, és l’últim que vols escoltar, i a més, en aquesta zona, on no estem acostumats a aquesta mena de delictes».

Cal recordar, però, que en la roda de premsa de presentació d’aquest dispositiu que portarà més presència policial als barris de Ponent, els caps dels Mossos i la Guàrdia Urbana van assegurar que les estadístiques reflecteixen una disminució dels fets delictius respecte anys anteriors i que tot té a veure amb una percepció d’inseguretat. Sobre això, Hernández deia que «no m’ho crec, em costa molt pensar que la mena de delictes que patim no es denunciïn». De la mateixa manera, Ángel Juárez, president de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), deia que els cossos de seguretat «sempre intenten justificar el que passa d’una manera que no sigui negativa. Diuen que és perquè la gent no denuncia, que és el paràmetre que utilitzen per fer les estadístiques». En tot cas, Juárez confirmava que la gent té aquesta sensació d’inseguretat i la relacionava amb «la deixadesa cap als barris de Ponent».

tracking