Diari Més

Pintura

Pintura matèrica al cor de Tarragona

Fins al 31 d’octubre es pot visitar a l’Espai Nautilus l’exposició del tarragoní Manel Roca

Manel Roca el passat dimecres a l'Espai Nautilus on s'exhibeix la seva obra.

Pintura matèrica al cor de TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 26 de setembre es va inaugurar a l’Espai Nautilus de Tarragona la mostra Retrospectiva, un recull de pintures del tarragoní Manel Roca Marco que és una síntesi del seu treball, una obra personal que es mou en el camp de l’abstracció.

Artista autodidacta, Manel Roca va començar a pintar fa més de cinc dècades, en el temps lliure que li deixava la seva professió, l’advocacia, que ha exercit sempre amb la llibertat de treballar en un despatx propi. «Sempre he pensat que pintar ha sigut una mena de contrapunt a una professió tan àrida i seca, una manera de trobar l’equilibri a través d’una funció creativa tan gratificant com aquesta», explica l’artista. Aquesta immersió va tenir com a resultat el que Marco defineix com una pintura «abstracta, matèrica, de colors i tons ocres i vermells, de vegades amb collage».

Així i tot, el tarragoní assegura i subratlla que no se sent la necessitat de definir el que fa –de fet cap dels quadres exposats té títol–, i que tot el que espera de les persones que vulguin anar a visitar l’exposició és que «es posin al davant del quadre i decideixin si aquella contemplació els agrada, els impacta o els enriqueix», però sense cap mena de pressió. «No busco gratificació personal, amb l’obra gràfica no cal buscar res més que un m’agrada o no m’agrada, i no passa res», insisteix.

El cert és, però, que l’obra de Manel Roca ha aconseguit transcendir aquest límit autoimposat, i no són poques les persones que han sentit una connexió amb la seva obra i se l’han emportat cap a casa. Tampoc són pocs els divulgadors culturals que han apostat per mostrar el seu treball, que ja s’ha pogut veure a Barcelona, Saragossa o Andorra, entre altres llocs.

Ara, aquesta Retrospectiva es pot contemplar a l’Espai Nautilus (carrer Reding, 9 de Tarragona), un local que, des que va obrir portes el 2019 amb l’empenta d’Enric Benaiges, Albert Velasco, Irene Pijuan i Euge Marín, ha fet una clara aposta per les accions artístiques i els projectes del sector de les arts a la ciutat. L’exposició de Manel Roca estarà oberta fins al pròxim dissabte 31 d’octubre.

Pintura de Manel Roca.

Pintura matèrica al cor de TarragonaGerard Martí

tracking