Diari Més

Protesta

Manifestació a Tarragona contra el toc de queda i a favor de la «llibertat de mobilitat»

Una setantena de persones de l’esquerra independentista s'ha concentrat a President Companys

Imatge de la concentració.

Manifestació a Tarragona contra el toc de queda i a favor de la «llibertat de mobilitat»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setantena de persones convocades per l’Esquerra Independentista de Tarragona s'ha concentrara la tarda de dilluns a la Rambla President Companys, al costat de la seu de la Subdelegació del Govern, per protestar contra el toc de queda i altres mesures adoptades per frenar l’expansió de la covid-19. Alba Torres ha manifestat que «no estem d’acord amb les noves mesures», que «limiten la llibertat personal i la mobilitat». La portaveu dels convocants, entre els quals estaven la CUP i Arran, va dir que «s’ha d’invertir en més recursos econòmics per millorar la sanitat, prohibir acomiadaments per ERTO i aturar desnonaments». Torres ha lamentat el fet que «es culpi a la població en lloc de qüestionar si el model de gestió és l’adequat».

Les persones que hanparticipat en la concentració han mostrat pancartes amb lemes com «Sanitat pública i de qualitat», «Gent sense casa, casa sense gent», «un habitatge digne per una vida digna» o «Expropiem pisos dels bancs».

Per la seva banda, la CUP ha emés un comunicat on informava que en la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Tarragona, celebrada aquest dilluns, aquest grup municipal ha «instat» a l’alcalde Pau Ricomà a «fer un front comú des dels municipis per reclamar drets elementals com són la suspensió del pagament d’hipoteques, lloguers i subministraments, o garantir una prestació per autònoms, igual a la prestació de desocupació». La CUP considera que «les recents restriccions imposades han d’anar acompanyades de mesures realment eficaces i útils per frenar la corba de contagis de covid-19», com ara «invertir en serveis públics i en sanitat».

tracking