Diari Més

Comerç

Gairebé un terç dels locals comercials i d'oficines del carrer Unió estan tancats

El 31 d’octubre abaixarà la persiana de manera definitiva Punto Roma, un dels establiments més veterans d’aquesta via del centre de la ciutat

La botiga Punto Roma del carrer Unió afronta la darrera setmana d'activitat comercial.

Gairebé un terç dels locals comercials i d'oficines del carrer Unió estan tancatsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim dissabte, dia 31 d’octubre, tancarà de manera definitiva les seves portes als clients la botiga Punto Roma, una de les més veteranes d’Unió. Des de fa anys, aquest carrer ha anat perdent pes específic en l’àmbit comercial de la ciutat, quan fins a la dècada dels vuitanta va ser un lloc de visita quasi obligat per fer compres.

Dels 64 locals situats a peu de carrer, destinats en la seva gran majoria a establiments comercials, però també a oficines i entitats bancàries, pràcticament una tercera parts estan tancats. A la dreta del carrer en sentit descendent, entre la Rambla Nova i la Mitja Lluna, hi ha una trentena de locals, dels quals 21 estan actius i 9 es mantenen a l’espera que arribi un nou emprenedor disposat a obrir un establiment. En el marge de l’esquerra, són 24 els locals que mantenen l’activitat i 10 els que romanen tancats. L’1 de novembre la relació numèrica haurà canviat a favor dels locals buits, que passaran a ser 20, enfront dels 44 que seguiran oberts. En aquella data Punto Roma ja haurà passat a formar part de la història comercial d’aquest carrer. Es dona la circumstància que el local situat en el número 1 i que fa cantonada amb la Rambla Nova també està tancat des de fa temps.

A més d’establiments comercials, en la relació hi ha des de bancs a una acadèmia d’idiomes, una farmàcia o una oficina de l’Ajuntament que ocupa un local on hi va haver una oficina bancària. Sabateries, negocis vinculats a la restauració i a la casa són les especialitats més presents.

La situació en què es troba el carrer Unió és un reflex de què succeeix en bona part del centre de la ciutat. La Rambla Nova també s’està desertitzant comercialment i són molts els locals que esperen tenir nou inquilí. Sense anar més lluny, el passat 17 de setembre va ser l’últim dia d’activitat de la firma Massimo Dutti. A inicis del darrer mes de juliol aquesta redacció va fer-se ressò de la radiografia comercial de la Rambla Nova. En aquelles dates, el nombre de locals tancats al principal carrer de la ciutat ascendia a 19. Segons dades que va fer públiques Eixos.cat, observatori que ofereix informació als agents econòmics que operen al territori, a Tarragona hi havia, el passat estiu, més de 1.500 locals comercials tancats. D’aquest, prop de 600 estan a la zona centre de Tarragona i a la Part Alta.

A pocs metres de distància, a l’illa de vianants dels carrers Comte de Rius, Sant Agustí, August i plaça Verdaguer la situació comença a semblar-se a la d’Unió. Fa dues setmanes va abaixar la persiana un establiment de restauració que estava localitzat a la plaça Verdaguer. La situació s’arrossega des de la crisi econòmica que es va iniciar el 2007 i que va deixar moltes víctimes pel camí. Ara s’afegeix els efectes negatius de la pandèmia de la covid-19. Aquests dos aspectes que incideixen en l’economia de Tarragona, sumats, repercuteixen de manera molt negativa, ja que són poques les persones que s’atreveixen a invertir en l’obertura d’un negoci. Més a aviat succeeix tot el contrari, que moltes es veuen obligades a tancar perquè els números han deixat de sortir, tot i haver estat establiments emblemàtics de Tarragona.

tracking