Diari Més

Roben a l'interior de vuit cotxes aparcats a Països Catalans en una sola nit

Gent del barri parlen de crear patrulles veinals per frenar la inseguretat a Sant Pere i Sant Pau

Vidre trencat i interior remogut del cotxe de Trinidad, que ha patit dos robatoris en sis mesos.

Roben a l'interior de vuit cotxes aparcats a Països Catalans en una sola nitCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La matinada del divendres al dissabte de la setmana passada un total de vuit cotxes aparcats a l’avinguda Països Catalans, en sentit ascendent, van ser objectiu dels lladres, que van trencar vidres per accedir a l’interior d’aquests. La matinada del dijous al divendres, en el mateix carrer, però en sentit descendent, van ser un mínim de quatre els vehicles que va patir la mateixa sort, segons va informar ahir diumenge a aquesta redacció Luis Trinidad, president de l’Associació de Veïns de Sant Pere i Sant Pau. Trinidad va ser, precisament, una de les víctimes. «En sis mesos m’han regirat l’interior del cotxe en dues ocasions».

La setmana anterior, un veí que resideix a la zona altra del barri va patir també l’atac de desconeguts, que van llançar àcid al seu vehicle i van trencar els retrovisors.

Des de fa mesos, a Sant Pere i Sant Pau hi ha una creixent sensació d’inseguretat. Dilluns de la pròxima setmana Trinidad mantindrà una reunió amb representants de la Guàrdia Urbana per abordar aquesta problemàtica. El president de l’entitat va comentar que «a Sant Pere i Sant Pau hi ha 20.000 habitants, la població ha crescut i també ho hauria de fer el pressupost per destinar a seguretat». «Estic agraït a la Guàrdia Urbana, a qui vaig denunciar el robatori, i em van citar per al dia 2 de novembre», va dir.

Malestar creixent

Luis Trinidat va explicar que, fets com el de la setmana passada i anteriors «estan generant molt malestar entre gent del barri», fins al punt que «es parla de crear patrulles veïnals». El president de l’associació va afirmar que «no sóc partidari, ja que penso que la vigilància l’ha de fer l’administració, però si la situació segueix com ara, al final les acabaran fent».

Trinidad va celebrar l’anunci de l’Ajuntament de Tarragona, en el sentit que «els barris de Ponent tinguin patrulles a peu formades per agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos, però la nostra associació de veïns fa set anys que les demanem i no les tenim». Sant Pere i Sant Pau és el barri més poblat de Tarragona, va recordar Trinidad, qui considera que «s’ha de posar fre» a les accions violentes i robatoris que està patint el barri «i que van en augment». «Cal més presència policial en tots els barris de Tarragona», va remarcar el president de l’associació, qui va dir que «la violència o l’ocupació d’habitatges no desapareix, es trasllada d’un barri a altre».

tracking