Diari Més

Política

Ricomà rebutja la dimissió de Puig però li retira el càrrec de portaveu

L’alcalde de Tarragona creu que la decisió és proporcionada als fets i Manel Castaño serà la nova cara pública del consistori

Ricomà va qualificar l'acte de Puig de «negligència».

Ricomà rebutja la dimissió de Puig però li retira el càrrec de portaveuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va decidir ahir no cessar al regidor Xavier Puig després que aquest posés el seu càrrec a disposició del batlle en reconèixer que el passat dissabte havia assistit a una celebració amb una quinzena de convidats quan la Generalitat de Catalunya no permet fer reunions de més de sis persones per reduir els contagis de coronavirus. No obstant això, Ricomà sí que ha apartat a Puig de les seves funcions com a portaveu del govern i, a partir d’ara, Manel Castaño serà el nou representant municipal.

Ricomà va defensar que els càrrecs públics, com ho són els regidors, han d’actuar amb «exemplaritat» i, per això, va qualificar l’acte de Puig de «negligència, en un context de pandèmia on tots i cadascun de nosaltres hem d’actuar complint escrupolosament les indicacions del Departament de Salut». L’alcalde va assenyalar que davant d’aquestes «negligències», els càrrecs públics «hem d’assumir les responsabilitats dels nostres actes i se n’han de derivar conseqüències que siguin en tot moment proporcionades al fet succeït». En aquest sentit, Ricomà va considerar «desproporcionat» acceptar la renúncia del regidor, però, defensant que cal que aquesta mena d’actes tinguin conseqüències, va dir que li retirava el càrrec de portaveu de l’equip de govern i serà substituït per Castaño. El batlle va assenyalar, també, que el fet d’admetre l’error l’honora com a càrrec públic.

Un cop més, les formacions de l’oposició van fer una valoració, en aquest cas, de la decisió de Ricomà de mantenir a Puig al consistori. El portaveu del Partit Popular, José Luis Martín, va qualificar, tant el fet que Puig posés la seva regidoria a disposició de Ricomà com que aquest decidís no restituir-lo però sí apartar-lo com a portaveu d’un «teatre» i «una presa de pèl pels tarragonins». «És una irresponsabilitat molt gran que l’alcalde prengui mesures i després ni els seus mateixos consellers les compleixin, és al·lucinant», defensava Martín, que es mantenia en què «Puig hauria d’haver dimitit directament».

Per altra banda, Laia Estrada, líder del grup municipal de la CUP, va afirmar que «era previsible que l’alcalde no acceptés la dimissió del conseller Xavi Puig, ja que el seu govern encara quedaria més afeblit del que ja ho està». En aquest sentit, Estrada va assegurar que «tothom sap que tant Puig com Fortuny porten el pes del govern». Tanmateix, la cupaire considera que el fet de retirar-li el càrrec de portaveu és un «gest buit» que Ricomà «es podria haver estalviat». «Per part nostra reiterem que pensem que no ha de dimitir, però sí que ha de pagar la multa que li pertocaria si no hagués marxat abans que el poguessin identificar», va dir, finalment, Estrada.

Pel que fa a Ciutadans, Sonia Orts va comentar que, «un cop més, hem vist com a Ricomà li ha tremolat el pols i no ha actuat com a alcalde de Tarragona» i es preguntava «quina sanció aplicarà ara a un ciutadà que no compleixi les normes?». «És decepcionant», afegia.

Sandra Ramos, portaveu del Partit Socialista, també qualificava de «decepcionant» la «maniobra de no acceptar la dimissió de Puig», de la qual deia que «s’emmarca dins la política de gestos buits i símbols d’aquest govern». Ramos es preguntava «quina confiança tindran els ciutadans en el seu govern si ni ells són capaços de complir les normes? És, directament, una falta de respecte».

Finalment el portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya, Dídac Nadal, es va limitar a dir que consideren «encertada i proporcionada» la decisió presa ahir per l’alcalde Pau Ricomà amb relació a l’assistència de Puig a una festa incomplint les restriccions del Departament de Salut per frenar els contagis de covid-19.

tracking