Diari Més

Polèmica

Puig presenta la dimissió per assistir a una boda amb prop de 20 convidats

El portaveu del govern reconeix que va estar a un banquet al Catllar on hi havia més persones de les que estan permeses

Xavi Puig va reconèixer públicament haver assistit a la festa i va demanar disculpes.

Xavi Puig presenta la seva dimissió per haver assistit a una festa il·legalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del govern municipal i regidor de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, va posar ahir el seu càrrec a disposició de l’alcalde Pau Ricomà després de reconèixer que dissabte havia assistit al banquet d’una boda. Es tracta d’una festa il·legal, ja que a la celebració s’hi van reunir una vintena de persones quan la Generalitat de Catalunya ja havia prohibit les reunions de més de sis.

El banquet va tenir lloc a l’antic restaurant Cal Padrí de la urbanització Mas Vilet, al terme municipal del Catllar. Van ser diversos els veïns que van advertir al vigilant municipal i als Mossos d’Esquadra que al xalet, situat al carrer Anselm Clavé, s’hi estava duent una festa amb més persones de les permeses. Segons explica un membre de la Junta de la urbanització, que viu a tocar del lloc on es va celebrar el banquet, va ser cap a les 18 hores quan els veïns més pròxims es van adonar del que passava. Llavors li van trucar i ell va avisar al vigilant municipal del Catllar, que hi va acudir i va demanar als assistents a la celebració que desallotgessin la casa. El membre de la junta hi era present i explica que l’organitzador de la festa, que era el nuvi, el va insultar i va amenaçar d’agredir-lo per haver avisat al vigilant de què estaven celebrant el banquet amb més assistents dels permesos. En una discussió una mica pujada de to, el veí assegura que només li va dir que era un «delinqüent» per fer «una festa incomplint les lleis».

En tot cas, el vigilant municipal va aconseguir que, en qüestió de 15 minuts, tots els assistents marxessin. Va ser llavors quan el membre de la junta de la urbanització va veure que una persona marxava tapada amb una americana sense poder veure de qui es tractava. Indica però que es podria tractar del regidor d’Esquerra Republicana.

Va ser el mateix Puig qui ahir va publicar un escrit al seu perfil de Facebook en el qual reconeixia l’error, demanava disculpes i presentava la seva dimissió perquè sigui Ricomà qui decideixi ara si l’accepta o no. «Dissabte passat vaig oficiar la boda del meu millor amic i vaig ser una de les persones convidades al dinar de celebració en una casa particular. Era una celebració de petit format, però en arribar i veure que no es complien les limitacions d’aforament vigents hauria d’haver marxat i instar que ho fessin la resta de convidats. No ho vaig fer i va ser un greu error per part meva. Com a ciutadà i com a càrrec públic, és una irresponsabilitat, en demano disculpes i n’assumeixo les conseqüències, per la qual cosa he posat el meu càrrec a disposició de l’alcalde», deia Puig en el missatge.

Per altra banda, l’alcalde del Catllar, Joan Morlà, explica que el vigilant municipal va fer l’informe corresponent i «dilluns al matí el vam enviar al departament de Salut, com és preceptiu».

Tot plegat va provocar les reaccions dels grups municipals a l’oposició. Jose Luis Martín, portaveu del grup municipal del Partit Popular, va sostenir que «és inadmissible que mentre l’alcalde Pau Ricomà estableix unes estrictes restriccions a la ciutat el senyor Puig incompleixi les mesures establertes». En aquest sentit, considera que no és suficient que posi el seu càrrec a disposició de l’alcalde, sinó que creu que ahir mateix hauria d’haver dimitit directament.

Pel que fa a la CUP, la seva portaveu, Laia Estrada, comentava que Puig «fa bé de posar el seu càrrec a disposició de l’alcalde, és una manera de reconèixer que s’ha equivocat en un moment en què molts sectors estan patint les dures conseqüències de la pandèmia». Estrada diu que Ricomà haurà de prendre una decisió «tenint en compte que aquest fet li treu credibilitat després d’haver-se erigit com a màxim garant de les mesures sanitàries». No obstant això, la cupaire defensa que des de la seva formació no demanaran la dimissió de Puig, però sí que «assumeixi les conseqüències pagant la multa que pertocaria».

El PSC, lamentava en un comunicat que «en un moment en què el mateix govern municipal ha demanat màxima exemplaritat a la ciutadania i a sectors com la cultura o la restauració, resulta difícil d’explicar que un servidor públic incompleixi les restriccions i considerem adequada la seva dimissió». En aquest sentit, els socialistes defensaven que «Puig ha pres la decisió encertada» presentant la seva dimissió a Ricomà.

Pel que fa al grup municipal de Ciutadans, la regidora Sonia Orts va qualificar de «decepcionant» el comportament de Puig i reconeixia que és «encertat» que assumís la culpa i presentés la seva dimissió.

Finalment, des de Junts per Tarragona van manifestar que «davant la gravetat dels fets en el context actual, l’honora haver pres la decisió de posar el seu càrrec a disposició de l’alcalde».

tracking