Diari Més

Vaga

Seguiment nul o escàs de la vaga a la URV, segons la Generalitat

La Universitat Rovira i Virgili ha registrat un 4% menys de connexions al campus virtual

Pla general de l'entrada del Campus Catalunya de la URV, pràcticament buida, aquest dijous al matí.

Primer dia de classes telemàtiques a la URV amb l'esperança de recuperar la normalitat aviatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Secretaria d'Universitats de la Generalitat (SUD) ha afirmat que el seguiment de la vaga convocada pels sindicats CGT i COS entre el personal de les universitats públiques i centres d'investigació ha estat «nul o escàs». Amb relació a l'activitat docent, en el cas de les universitats que han fet un seguiment, tant de l'activitat presencial, que està restringida per les noves mesures contra la covid-19, com de la virtual, les dades «indiquen normalitat», ha especificat la SUR.

En el cas de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona ha registrat un 4% menys de connexions al campus virtual i únicament la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha informat d'afectació en l'activitat presencial a les facultats de Veterinària, Traducció i Interpretació, Ciències de l'Educació i Dret.

A la Universitat de Barcelona (UB), les classes pràctiques i les teòriques en línia «s'estan fent sense cap incident», mentre que a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'activitat avui «és de normalitat total en el seguiment de la docència i cap coneixement de seguiment de vaga», ha detallat la Secretaria.

Pel que fa al seguiment de la vaga per part del personal docent i investigador (PDI) i del d'administració i serveis (PAS), les universitats han afirmat que el seguiment ha estat «inapreciable o nul», com a la Universitat de Girona (UdG ).

No obstant això, la SUD ha advertit que el recompte del control horari es fa a posteriori en aquests centres, de manera que les dades definitives «es coneixeran més endavant».

Pel que fa als centres de recerca CERCA, la incidència de la vaga ha estat «gairebé nul·la» i només tres centres han indicat que «entre una o tres persones s'han adherit a la convocatòria», ha assenyalat la SUD, que ha reconegut que, també en aquest cas, les dades definitives com en el de personal de les universitats, s'acabaran de recopilar al llarg de la tarda.

tracking