Diari Més

Política

Pau Ricomà retira el càrrec de portaveu a Xavi Puig i nomena a Manel Castaño

El regidor va reconèixer que va estar a un banquet al Catllar on hi havia més persones de les que estan permeses

Xavi Puig va reconèixer públicament haver assistit a la festa i va demanar disculpes.

Xavi Puig presenta la seva dimissió per haver assistit a una festa il·legalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha cessat a Xavier Puig com a portaveu del govern municipal després que ahir posés elseu càrrec a disposició. Puig vareconèixer que dissabte havia assistit al banquet d’una boda amb una vintena de persones, una festa il·legala ja quela Generalitat de Catalunya ja havia prohibit les reunions de més de sis. El seu lloc l'ocuparàel conseller Manel Castaño.

«Com a servidor públic i alcalde defenso fermament que els càrrecs públics han d'exercir les seves funcions amb exemplaritat i les accions del conseller són una negligència en un context de pandèmia on tots i cadascun de nosaltres hem d'actuar complint escrupolosament les indicacions del Departament de Salut», ha afegit en un comunicat.

Ricomà afegeix que «davant qualsevol negligència els càrrecs públics hem d'assumir les responsabilitats dels nostres actes i se n'han de derivar conseqüències que siguin en tot moment proporcionades al fet succeït».

El batlle considera que el gest de Xavi Puig, de posar el seu càrrec a disposició, «l'honora com a càrrec públic» i tot i que considera «desproporcionat acceptar la seva renúncia»també creu que «és imperatiu que els seus actes tinguin conseqüències, i per això l'hi retiro el càrrec de portaveu de l'Equip de Govern». Arran d'aquesta decisió, a partir d’avui el nou portaveu de l’Equip de Govern és el conseller Manel Castaño.

tracking