Diari Més

Castells

La colla Xiquets manté converses «incipients» per tenir un nou local

La seu de Santa Anna està en avançat estat de degradació i va ser tancada fa més de tres anys

La seu històrica de la colla, al carrer Santa Anna, està tancada pel mal estat de l'immoble.

La colla Xiquets manté converses «incipients» per tenir un nou localDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Colla Castellers Xiquets de Tarragona manté converses «incipients» amb l’Ajuntament per poder disposar d’una seu nova a mitjà termini i demana la cessió d’un local per poder executar activitats socials. La seu històrica de la colla, localitzada en un immoble municipal del carrer Santa Anna, es troba en un avançat procés de deteriorament des de fa temps. De fet, fa tres anys i mig que els assajos de la colla es fan al Pati del Pou del Palau Municipal de la plaça de la Font, una activitat que va quedar frenada a causa de la pandèmia de la covid-19.

El president de la colla, Rafa Segarra, va informar a aquest mitjà que tant l’alcalde Pau Ricomà com el regidor de Patrimoni, Hermán Pinedo, «estan receptius» a la proposta que planteja la colla de poder disposar d’un local nou. Segarra va apuntar que, anant bé les coses, no serà possible fins aqui a tres anys, com a mínim i sempre que de les converses s’obtingui un resultat positiu. «Un local d’assajos no es pot improvisar i cal tenir un espai diàfan», va dir. «Per desgràcia, seguirem al Pati del Pou durant temps», va comentar. «És trist que una colla com Xiquets, que és la degana a la ciutat, estigui com està», va remarcar el president.

Tot i que els membres de la colla no estan autoritzats a accedir a l’interior de l’immoble de Santa Anna, el passat 19 d’agost, coincidint amb la festivitat de Sant Magí, es va produir una fuita d’aigua, la qual cosa va permetre veure l’interior de l’immoble. Segarra va dir que «entren els coloms, hi ha rates i sembla que durant un temps hi va haver ocupes, ja que l’habitació que utilitzàvem com a despatx estava regirada». «Gran quantitat d’aigua sortia pels balcons que donen a la plaça dels Àngels», va apuntar el president de la colla, qui va alertar de l’estat en què es troba l’immoble. Segarra va lamentar que «les promeses de l’anterior govern municipal quedessin en res, després de parlar de molts projectes». «Ja han passat tres anys i mig des que van haver de marxar del local», va subratllar.

El president de la colla va recordar que les reunions de la junta «les fem a Casa Canals», i va recordar que «l’Ajuntament ens va cedir un espai on hi havia l’antic Hostal del Sol, que també vam de deixar perquè un veí va dir que era una zona verda». «Sense un local, no podem fer activitats socials, molt necessàries en una colla castellera i, sobretot, un lloc on poder assajar quan la pandèmia ho permeti», va indicar Segarra.

tracking