Diari Més

Economia

Exigeixen la reobertura de locals «per no acabar en la misèria»

Els sectors de la restauració, la bellesa i l’oci nocturn porten la seva protesta al carrer

La concentració va reunir prop d'un centenar de persones davant la seu de la Delegació del Govern a Tarragona.

Exigeixen la reobertura de locals «per no acabar en la misèria»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’un centenar de professionals vinculats als sectors de la restauració, la bellesa i l’oci nocturn s'han concentrat avui dijous a la tarda al carrer Sant Francesc, davant la seu de la Delegació del Govern, per fer sentir el seu malestar pel tancament de negocis decretat per la Generalitat i exigir la seva reobertura. Tot i la fina pluja que a aquesta hora queia sobre Tarragona, la concentració ha aplegat un bon nombre de professionals que, a les fosques –l’enllumenat públic encara no havia estat encès– han qüestionat les mesures adoptades pel Govern. «Les ajudes són miserables i inadmissibles», ha dit Maribel Rubio en representació de la Plataforma Empreses, Ciutadania i Entitats de Tarragona. «Volem obrir els locals, no rebre almoines», ha dit Rubio, mentre els assistents feien una casserolada. «El nostre desacord és absolut perquè han tancat negocis al·legant que són focus de contagis quan no és cert, ja que vam treballar tot l’estiu i el nombre d’afectats no es va incrementar», ha apuntat Rubio, qui també ha dit que «no pot ser que no ingressis ni un euro i hagis de pagar el cinquanta per cent del lloguer», en clara referència a la Generalitat.

Per la seva banda, Javier Escribano, president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona Ciutat, ha manifestat que «no té cap sentit tancar la restauració, perquè suposa un empobriment de la gent i, a més, si estem tancats es fan festes particulars a les cases o botellón al carrer».

Amb relació a la possibilitat que el Govern de l’Estat decreti un toc de queda, Escribano ha dit que «pot ser bo, perquè nosaltres podríem treballar matí i tarda, i acabar amb reunions en domicilis o carrers on sí que s’estan produint contagis».

Les entitats organitzadores de la concentració han llegit un comunicat en el qual, entre altres coses, s'ha ditque, «sense ànims de criminalitzar ningú», l’augment de contagis «va començar coincidint amb l’inici del curs escolar, no als bars, als centres d’estètica o als locals d’oci nocturn i Sanitat ho sabia». Rubio, qui ha llegit el comunicat, ha afirmat que «el Govern no dialoga, imposa», per afegir que «si els senyors del Govern no en saben més, que pleguin». La frase ha estat rebuda amb una forta casserolada.

Per als concentrats, els tancaments suposen «la decadència absoluta de les nostres ciutats i pobles». En aquest context, han apuntat que «ens han fet tancar el negoci i els contagis estan pujant, la qual cosa demostra que el problema no està en nosaltres», ha dit Rubio, qui ha reclamat «mesures realment eficaces, sense posar en risc els negocis».

tracking