Diari Més

Urbanisme

El govern vol modificar el POUM per no pagar 20 MEUR en expropiacions

A canvi, l’Ajuntament de Tarragona donarà drets d’edificabilitat al PP19 i al PMU14 als propietaris dels terrenys

Imatge dels terrenys que costaria quasi 20 MEUR expropiar.

El govern vol modificar el POUM per no pagar 20 MEUR en expropiacionsGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern municipal portarà al ple de demà a l’Ajuntament de Tarragona la proposta de fer una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), per evitar haver de pagar prop de 20 milions d’euros en expropiacions. El cas és que, segons explica el regidor d’urbanisme, Xavi Puig, l’anterior govern va deixar fora de qualsevol plantejament urbanístic uns terrenys situats entre l’aparcament P. Torroja i el Camí l’Ermita de la Salut. Aquest fet va provocar que l’espai passés a ser considerat zona verda, amb la qual cosa el consistori està obligat a expropiar i pagar una compensació als propietaris.

El problema, explica Puig, és que un dels dos propietaris demana 12 milions d’euros i l’altre «uns quants més». Tot plegat pujaria a prop dels 20 milions. L’edil d’ERC lamenta que pagar aquests diners «comprometria la capacitat d’inversió de l’Ajuntament en els pròxims anys». Per això, la proposta que presentarà el govern al plenari és la de modificar el POUM per tal que, en lloc de compensar els propietaris amb diners, se’ls pugui compensar amb drets d’edificabilitat al PMU14, que són els terrenys que hi ha davant del Col·legi Sant Pau i en els que està previst que s’hi construeixin prop de 334 habitatges, i al PP19, als terrenys que hi ha al carrer Enric Granados, al barri dels Músics.

Cal recordar que una modificació del POUM comporta suspendre les llicències, és a dir, que s’aturen totes les tramitacions als àmbits implicats fins que no s’hagi aprovat la modificació, que en aquest cas són, el PP19, el PMU14 i la zona verda on es troben els terrenys.

Puig defensa que, a més d’estalviar-se «aquesta compensació milionària», la modificació permetrà que, amb la construcció a les zones on es donen els drets d’edificabilitat, es millorarà l’urbanisme de la ciutat. «La part d’Enric Granados implica un guany per la ciutat perquè ajudarà a densificar i cohesionar el centre, a més del fet que ens permetrà arreglar la vorera, ampliar-la i dignificar la connexió entre el Camí de la Cuixa i el barri dels Músics», assenyala Puig, que explica que, per altra banda, «els drets per construir davant del Col·legi Sant Pau permetran incrementar l’edificabilitat del PMU-14», que té com a objectiu cohesionar el centre de la ciutat amb a la zona de l’Arrabassada.

tracking