Diari Més

Successos

Veïns de Cala Romana estudien contractar vigilància privada

El darrer robatori es va produir la tarda del passat dilluns en un habitatge localitzat al carrer Terra Ferma

Carrer Terra Ferma de la urbanització Cala Romana, on dilluns es va produir un robatori.

Veïns de Cala Romana estudien contractar vigilància privadaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una part del veïnat de Cala Romana treballa en la línia de contractar vigilància privada per acabar amb els robatoris que es produeixen en habitatges de la urbanització. El darrer va tenir lloc la tarda del passat dilluns al carrer Terra Ferma. Els lladres van aprofitar que els propietaris havien sortit de l’habitatge per introduir-se en l’interior d’aquest.

L’alarma va saltar a les 19.50, quan va detectar una intrusió inesperada en un habitatge adossat. Els Mossos d’Esquadra van informar ahir dimarts a aquesta redacció que algú hauria accedit a la finca després de superar un mur del jardí i entrar per una finestra corredissa fent força. Els propietaris van presentar denúncia. Els mossos va indicar que els autors dels fets van sostreure diversos objectes i joies. Per altra banda, la primera setmana d’octubre es van produir dos robatoris al carrer Rossinyol, en dos habitatges separats per molt pocs metres. El veí que va comentar aquests fets a Diari Més va apuntar que els robatoris «estan a l’ordre del dia».

«La gent està espantada»

El president de l’Associació de Veïns de Cala Romana, Saül Garreta, va manifestar a aquest mitjà que «la gent està espantada» davant el nombre de robatoris en domicilis particulars que es produeixen a la urbanització des de fa temps. Garreta va informar que fa vuit dies l’associació es va reunir amb representants de l’Ajuntament, de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra i es va acordar «fer una xerrada per donar consells als veïns sobre quines mesures adoptar per evitar robatoris i com actuar en cas que t’entrin a casa», va dir Garreta. El president de l’organització veïnal va informar que, davant de la situació d’inseguretat existent a la urbanització i el temor dels residents a ser robats, un grup de propietaris «vol contractar seguretat privada». Garreta va apuntar que «fins i tot hem fet números». Pel nombre de persones que secundarien ara mateix la iniciativa, el cost per habitatge seria de 130 euros mensuals, a més de l’alarma.

Garreta es va mostrar partidari de deixar la seguretat de la urbanització en mans de l’administració, «que penso és qui ha de donar aquest servei». El president de l’entitat va apuntar que a Cala Romana «hi ha intranquil·litat» per la proliferació de robatoris, però va insistir a dir que la seguretat l’han de garantir la Guàrdia Urbana i els Mossos. «Com a president de l’associació entenc que la nostra feina no és treballar per una seguretat privada, però sí fer d’intermediari entre els veïns que sí que ho volen i l’administració». Garreta considera que la proposta en què treballa un sector dels residents «és lícita». El president de l’organització veïnal va afegir que «la vigilància privada la pagarien uns i se’n beneficiarien tots».

Per altra banda, Garreta va lamentar el fet que «no hi ha pressupost per a aquest any» per posar lectors de matrícules de vehicles, però confia que l’Ajuntament la introdueixi per als pressupostos municipals del pròxim any, com va anunciar.

tracking