Diari Més

Empresa

Puertos del Estado i el Port de Tarragona consensuen el Pla d'Empresa 2020-2024

Les inversions superaran els 330 MEUR

Imatge aèria de la nova xarxa contra incendis del Port de Tarragona, instal·lada a la zona d'hidrocarburs.

Instal·len una nova xarxa contra incendis a la zona d'hidrocarburs del Port de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Puertos del Estado, Francisco Toledo, va consensuar amb Josep Maria Cruset, i Ramón Ignacio García, president i director, respectivament, de l’Autoritat Portuària de Tarragona, el Pla d’Empresa 2020-2024, en una reunió de treball mantinguda dilluns. En aquest període s’invertiran més de 330 milions d’euros, 169 milions d’euros provinents de l’àmbit públic i 162 milions de l’àmbit privat, i l’aposta fonamental del qual bascula, a curt termini, sobre la millora de les seves condicions d’accessibilitat i connectivitat amb la zona centre peninsular.

A mitjà termini, el Pla d’Inversions segueix el camí marcat pel Pla Director d’Infraestructures de l’Autoritat Portuària, les actuacions de la qual s’estan executant en sis fases amb un pressupost total de més de 400 milions d’euros. El Port actualitzarà el seu Pla Estratègic una vegada s’aprovi el Marc Estratègic del Sistema Portuari, que segons Toledo es produirà, previsiblement, a principis de 2021.

En matèria d’intermodalitat, Cruset va ressaltar que l’aposta estratègica per la intermodalitat serà determinant per al creixement del Port de Tarragona en els pròxims anys, en la qual l’execució a càrrec d’ADIF del tram Castellbisbal-Tarragona (Vila-seca) des d’estiu de 2020 està sent crucial per a la connexió ferroviària del Port al Corredor Mediterrani.

Aquesta aposta estratègica es concreta també en el desenvolupament de la Terminal Intermodal de Guadalajara, en que l’Ajuntament de Guadalajara i el de Marchamalo han consensuat la solució i ja existeix llicència per a executar el moviment de terres. Finalment, respecte dels accessos a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) de Vila-seca, l’Autoritat Portuària de Tarragona es troba redactant els tres projectes dels quals consta la solució completa.

tracking