Diari Més

L'exposició de pessebres es trasllada al pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona

L’escenari habitual, la cripta de Sant Antoni de Pàdua, no facilita mantenir la distància de seguretat

Carles Tarragó, en una exposició a la cripta de Sant Antoni de Pàdua, en una imatge d'arxiu.

L'exposició de pessebres es trasllada al pati Jaume I de l'Ajuntament de TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Pessebrista de Tarragona oferirà la tradicional exposició de diorames al pati Jaume I de l’Ajuntament. El trasllat d’escenari és a causa de la pandèmia de la covid-19, ja que les característiques físiques de la cripta de Sant Antoni de Pàdua, lloc habitual de l’exposició, no garanteixen la distància de la seguretat. El president de l’entitat, Carles Tarragó, va manifestar a aquesta redacció que «era gairebé fer l’exposició a la cripta i l’Ajuntament va acceptar fer-la al patí Jaume I».

L’exposició constarà «de deu diorames, fets pel mateix nombre de pessebristes que, a més, utilitzaran figures de deu escultors catalans», va dir Tarragó, qui va apuntar que la d’aquest any «serà diferent». La inauguració tindrà lloc, probablement, la darrera setmana del mes de novembre.

Per altra banda, Tarragó, en la seva qualitat de màxim responsable de la Federación Española de Asociaciones Belenistas, va presidir el 58è Congreso Nacional Belenista, que s’havia de celebrar a Còrdova i que va ser suspès. Finalment, es va dur a terme de manera telemàtica. Tarragó es va mostrar molt satisfet del resultat obtingut i va dir que «per a pròximes edicions proposaré que, a més de presencial, també es faci utilitzant els mitjans de comunicació actuals». Es van inscriure més de 350 persones i van participar congressistes de països com Argentina i els Estats Units. En un dels tallers es va poder visionar l’execució d’una típica sopa de Nadal catalana, cuinada pel restaurant Sol-ric de Tarragona.

tracking