Diari Més

POlítica

El PSC de Tarragona presenta una moció sobre l'ingrés mínim vital al ple

El PP defensarà una proposta contra l’ocupació il·legal d’habitatges

Pla general de la façana de l'Ajuntament de Tarragona.

plaça de la Font, municipals, Ajuntament de Tarragona, eleccions, palau municipal, 26-MACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal del PSC presentarà al ple de l’Ajuntament de Tarragona que se celebrarà el pròxim divendres una moció en defensa de l’ingrés mínim vital. Fins ara, els diferents grups han presentat un total de nou mocions, de les quals tres seran defensades per Ciutadans, dues pel PSC i la CUP, i una per ECP i PP.

El PSC considera que l’ingrés mínim vital és «una mesura que tindrà per objectiu assegurar els ingressos mínims a més de 850.000 famílies que estan en situació d’exclusió social». «El nostre país era un dels pocs estats de la UE que no tenia una legislació tan fonamental per reduir les desigualtats al conjunt de tot l’Estat», recorda en l’escrit. Proposa «signar un conveni entre l’Ajuntament de Tarragona i l’Institut Nacional de la Seguretat Social per tal que l’administració local pugui iniciar l’expedient administratiu de l’ingrés mínim vital». Aquesta formació també demana «erradicar les barreres arquitectòniques a Sant Pere i Sant Pau».

Per la seva banda, el PP presenta una moció en la qual demana que l’Ajuntament «manifesti el ferm compromís amb la defensa del dret a la propietat privada i la lluita contra l'ocupació il·legal d’habitatges». «Aquest compromís és compatible amb el suport i protecció a aquells veïns i famílies que es troben en situació d’emergència social, vulnerabilitat o exclusió social per motiu d’habitatge», afirma el PP.

El grup municipal d’En Comú Poden considera necessari «demanar la normalització de les activitats als CAP», un àmbit que està rebent moltes crítiques per part dels usuaris de la sanitat pública, mentre que Ciutadans demana la creació d’una taula que abordi aspectes relacionats amb el patrimoni històric.

La CUP planteja la necessitat «d’enfortir i millorar l’atenció primària» i demana el suport de l’Ajuntament a la Xarxa Antiracista, «per fer front a la crisi de salut pública que representa el racisme».

tracking