Diari Més

Policial

Detingut a Tarragona per un presumpte delicte d'explotació sexual de dones a Lleida

La Policia Nacional ha arrestat a tres persones i ha alliberat a quatre dones que eren prostituïdes en pèssimes condicions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional haalliberat quatre dones que estaven sent explotades sexualment a Lleida per una organització criminal d'origen romanès. Tres persones han estat detingudes,dues a Lleida i una a la província de Tarragona, entre ells el líder del grup que ha ingressat a la presó provisionalment. La investigació va començar gràcies ala denúncia de duesvíctimes.

En l'operatiu anomenat Diana, es van fer dos registres domiciliaris a la ciutat de Lleida i en un d'ellses va descobrirun laboratori de cultiu de marihuana.

Les víctimes, en la seva majoria d'origen sud-americà, eren prostituïdes en pisos amb pèssimes condicions i forçades a consumir estupefaents.Les dones eren captades als seus països d'origen per un membre de l'organització, qui aprofitava la seva precària situació socioeconòmica per oferir-los viatjar a Espanya on exercirien la prostitució en unes condicions luxoses i amb grans beneficis.

Quan les víctimes arribaven a aquíes trobaven amb una realitat molt diferent. El líder del clan els treia la seva documentació personal i les privava de la seva llibertat deambulatoria, impedint-los sortir del pis on estaven allotjades si no era en la seva companyia.

Aquestes vivien amuntegades en habitacions on havien d'exercir la prostitució en jornades contínues de 24 hores, privades de menjar si el nombre de clients no ho permetia i controlades en tot moment per càmeres que vigilaven el temps que estaven amb els clients i cada sortida de l'habitació

Les dones, a més de retornar els costos originats pel seu viatge a Espanya, estaven obligades a lliurar al líder més de la meitat dels ingressos que obtenien pels serveis sexuals que prestaven, a més de ser forçades a consumir estupefaents durant la seva jornada laboral.

Les víctimes arribaven amb la promesa d'exercir la prostitució

Detingut a Tarragona per un presumpte delicte d'explotació sexual de dones a LleidaPolicia Nacional

tracking