Diari Més

Tots Sants

Aforament reduït i control d'accés al cementiri de Tarragona per Tots Sants

Demanen que es visiti als difunts al llarg de la setmana de manera esglaonada per evitar grans concentracions l’1 de novembre

L'horari del cementiri serà de 9 a 18 hores des del 24 d'octubre fins al 2 de novembre, inclosos.

Aforament reduït i control d'accés al cementiri de Tarragona per Tots SantsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cementiri de Tarragona ja ha elaborat un protocol amb tota una sèrie de mesures i recomanacions per tal que la visita dels familiars als seus difunts el dia de Tots Sants es pugui dur a terme amb seguretat, i entre les quals destaquen l’aforament reduït i un control als accessos a les instal·lacions. Un protocol que es durà a terme en coordinació amb la Guàrdia Urbana i Protecció Civil i que s’adaptarà a les noves restriccions que pugui prendre l’administració en els pròxims dies.

El principal missatge que el cementiri de la ciutat vol traslladar a la població que té previst acudir-hi és que no s’esperi al cap de setmana del 31 d’octubre i l’1 de novembre per fer la visita, sinó que, en la mesura del possible, s’intenti anar-hi entre setmana. Amb això, l’espai, propietat de la Xarxa Santa Tecla, vol evitar que s’acumuli una excessiva quantitat de gent el mateix dia de Tots Sants, fet que podria dificultar el compliment de les mesures de seguretat i augmentaria el risc de contagi de covid-19. En aquesta mateixa línia, des del cementiri demanen també que es limiti la visita a la sepultura dels familiars o amics i, per tant, abstenir-se de visitar la resta de les tombes com sí que es podia fer anys anteriors sense cap problema.

Pel que fa a les mesures preses pel cementiri, a banda de les recomanacions, l’horari s’amplia i serà ininterromput des de les 9 del matí fins a les 18 hores de la tarda entre el dia 24 d’octubre i el 2 de novembre, ambdós inclosos. En horari habitual el cementiri tanca al migdia. El personal de control, que només hi serà el cap de setmana, es col·locarà a cadascun dels tres accessos a l’espai i informaran els visitants de les diferents mesures que cal prendre, com ara dur obligatòriament la mascareta posada i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’entrar. El personal de control vigilarà també l’aforament a l’interior del cementiri i actuarà prohibint l’entrada de més gent, per exemple, en cas que hi hagi una acumulació excessiva de persones.

A més, el cementiri recomana que l’estada a dins de les instal·lacions no duri més de mitja hora, ja que d’aquesta manera es pretén que l’entrada i sortida de visitants sigui àgil i facilitar així les visites d’altres persones. En aquesta mateixa línia, es recomana també que els grups familiars no siguin superiors a sis persones. Per altra banda, caldrà seguir les indicacions i la senyalització del recorregut dins del cementiri.

Com a mesura addicional, s’ha posat en marxa una eina de localització de sepultures en línia. El localitzador facilita al visitant la ubicació exacta del lloc de sepultura del seu familiar o conegut i fa més àgil l’estada al cementiri. Es pot consultar a través de la web del cementiri de Tarragona, www.cementiritarragona.cat. Amb tot, els visitants rebran un fulletó informatiu que recull les principals mesures de seguretat, un codi QR per accedir al localitzador de sepultures i un planell del cementiri.

Finalment el cementiri apel·la a la responsabilitat de la gent per complir les recomanacions.

Aforament reduït i control d'accés al cementiri de Tarragona per Tots Sants

Aforament reduït i control d'accés al cementiri de Tarragona per Tots Sants

tracking