Diari Més

Hostaleria

Els hostalers de Tarragona convoquen aquest dijous una protesta contra els tancaments

Els hostalers assenyalen que els 40 milions d'euros promesos per ajudar al sector són insuficients

Els bars i restaurants de la plaça Corsini podran contractar actuacins musicals per atraure clients

Els bars i restaurants de la ciutat podran fer concerts a les terrassesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hostalers de Tarragona han convocat una protesta per a aquest dijous contra els tancaments decretats per contenir la pandèmia de la Covid-19, ha informat l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona Ciutat.

Aquesta patronal ha convoca la protesta dijous a les set de la tarda davant la Delegació de Govern de la Generalitat a Tarragona.

Els hostalers assenyalen que els 40 milions d'euros promesos per ajudar al sector són insuficients i proposen destinar-los a ampliar les proves PCR, contractar rastrejadors, reforçar l'atenció primària o reduir les massificacions del transport públic.

Els convocants es mostren d'acord amb el criteri científic de donar prioritat a la salut enfront de l'economia, però demanen que s'apliquin mesures restrictives progressives que tinguin en compte les diferents realitats de cada regió sanitària.

Aquesta patronal acusa la Generalitat de criminalitzar l'hostaleria quan, segons ells, només concentren un 3,5% dels contagis.

No obstant això, demanen a aquesta institució que ajudi els ajuntaments a controlar el compliment de les mesures, ja que la minoria que no les aplica danya el conjunt del sector.

També critiquen que els tancaments comporten la proliferació de botellons, reunions en cases particulars i massificació dels espais naturals per poder socialitzar, espais tots ells sense mesures de seguretat per contenir la pandèmia.

tracking