Diari Més

Bosc

Aquest novembre s'iniciarà la neteja del bosc del Pont del Diable

Les tasques s’emmarquen en el Pla de Gestió Forestal de l’Ajuntament de Tarragona

Un incendi a la zona del Pont del Diable el 20 de juliol del 2019 va cremar quasi 5.000 m2.

Aquest novembre s'iniciarà la neteja del bosc del Pont del DiableBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona començarà aquest novembre la neteja i el manteniment de la zona boscosa de l’àrea del Pont de Diable, que consta de 19,5 hectàrees, com a primera fase del Pla de Gestió Forestal municipal. Les tasques duraran tot l’hivern i la primavera, amb l’objectiu de reduir al màxim el risc d’incendi a la zona abans que arribi l’estiu. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient del consistori, Xavi Puig, explicava que cada any s’escollirà una part de l’Anella Verda per dur-hi a terme aquestes feines de neteja del bosc i el sotabosc. «Quan els Bombers defineixen l’estratègia de gestió forestal divideixen l’Anella Verda en diferents zones i començarem pel Pont del Diable perquè és la que han establert com a prioritària», comentava Puig.

Segons l’edil d’ERC, totes les feines de manteniment forestal es fan en coordinació i amb l’assessorament d’entitats ecologistes i experts ambientals. «La gestió forestal ha d’estar presidida per criteris ambientals i no econòmics», assenyalava Puig.

D’aquesta manera, el responsable de Medi Ambient espera que a mitjans d’octubre ja es disposi dels recursos humans necessaris per començar amb les feines a la zona del Pont del Diable. Serà llavors quan ja s’haurà seleccionat el personal del Pla d’Ocupació que contempla la contractació de 18 persones, per un import total de 110.000 euros per l’Ajuntament, i quan ja s’haurà contractat també una empresa dedicada a la neteja forestal, que costarà aproximadament 70.000 euros.

Puig explicava que es realitzaran diferents tasques en aquesta neteja i manteniment del bosc. «Consistirà a arranjar camins, fer el manteniment del sotabosc perquè hi ha zones molt brutes de vegetació i cal una esclarida i oxigenar els indrets en els quals, per exemple, hi ha molts pins esquifits junts i cap d’ells es pot desenvolupar. Això són zones del bosc que estan malaltes i cal una esclarida perquè els pins es puguin desenvolupar correctament», apuntava Puig, que afegia que «aquestes actuacions vénen motivades per fer més resilients davant el risc d’incendi els boscos d’una ciutat amb poca cultura de gestió forestal com Tarragona».

Paral·lelament, el pròxim plenari de l’Ajuntament aprovarà la licitació el servei de manteniment de les franges perimetrals al voltant d’urbanitzacions vulnerables de Tarragona, també amb l’objectiu de prevenir d’incendis forestals. Per això també caldrà contractar una empresa externa que, segons Puig, costarà al voltant dels 60.000 euros.

tracking