Diari Més

Marxants

Poca afluència de clients al mercat de Bonavista amb control als accessos

Era el primer diumenge de noves restriccions

Imatge de les parades de roba a Bonavista.

mercat bonavistaDavid Oliete/Espimsa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mercadet de Bonavista va complir ahir sense problemes amb el límit del 30% de l’aforament, tal com marquen les noves restriccions de la Generalitat pel que fa als mercats no sedentaris. Segons explicava Alfonso López, paradista i representant de la Taula de Comerç de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), «la major part de la clientela és gent gran i, per tant, amb la por a contagiar-se de covid-19 perquè són població de risc, ha caigut considerablement l’afluència».

En aquest sentit, valorava el control d’Espimsa, l’empresa municipal de mercats de Tarragona, per evitar concentracions de persones i vigilar que en tot moment es complissin les distàncies i mesures de seguretat. En aquest sentit, explicava que s’ha delimitat, a més de tota la superfície del mercat, la zona d’alimentació amb tanques, ja que és la part on hi ha més concentració de persones. «Dels set passadissos que arriben a la part de fruites i verdures només s’han habilitat tres accessos, de manera que s’ha creat una mena de circuit per tal que els clients no es creuessin entre ells», assenyalava López.

Sobre això, Dídac Nadal, president d’Espimsa, explicava que «hem duplicat els controladors d’accessos per aquest diumenge per assegurar que no se supera el límit d’aforament i que es complissin totes les mesures per evitar el contagi». Nadal destacava també el doble perímetre del mercadet, l’exterior i el de la zona d’alimentació. «A més, i amb la responsabilitat de la majoria dels paradistes, hem complert amb la col·locació de metacrilats a les parades i amb la neteja de peus i la mascareta i, per tant, estem satisfets de com s’ha desenvolupat la jornada en aquest sentit», finalitzava el president de l’empresa municipal.

Per la seva banda, alguns dels marxants confirmaven la poca afluència de gent amb una caiguda de les vendes respecte al diumenge passat. Maravilla Muñoz, paradista de Bonavista, lamentava que «no s’ha vist gaire gent». Deia que les restriccions li semblen bé i que «la qüestió és anar venent alguna cosa». Irene Polo, una altra paradista, assegurava també que «la venda ha estat molt més fluixa» per la limitació de l’aforament, «però millor això que res», reconeixia. Finalment, Juan Luis Fernández, també lamentava que el «nombre de clients ha caigut un 40% respecte al diumenge passat» i va destacar la responsabilitat de la gent a l’hora de mantenir la distància social i dur mascareta.

tracking