Diari Més

Telefonia

Tarragona disposarà de la connexió a la xarxa 5G a principis de 2021

Es tracta d’una primera fase que s’implantarà al centre de la ciutat, al barri de la Part Alta i a la zona educativa de Sescelades

La Part Alta és una de les zones en les quals es desplegarà aquesta primera fase de la xarxa 5G.

Tarragona disposarà de la connexió a la xarxa 5G a principis de 2021Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A principis de 2021 Tarragona haurà fet un gran pas a nivell de connectivitat amb la implementació, per part de Vodafone, de la tecnologia 5G a algunes zones de la ciutat. Concretament, la companyia telefònica desplegarà la xarxa al centre de la ciutat, a la Part Alta i a la zona de Sescelades, ja que s’hi concentren diversos centres educatius.

De fet, la iniciativa forma part del projecte del Pla d’Educació Digital del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que preveu millorar la connectivitat a Internet a tots els centres educatius. La nova xarxa ofereix velocitats de fins a un gigabyte per segon en descàrrega, que multipliquen per deu les velocitats de la xarxa 4G. En aquest sentit, el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Manel Castaño, ha sostingut, durant la presentació d’aquest projecte, que es tracta d’una «bona notícia per Tarragona i pel món de l’educació a la ciutat». Castaño ha defensat que «el sector educatiu necessita, ara més que mai, tenir els recursos tecnològics i una bona connectivitat, per tal que els espais d’aprenentatge siguin més ràpids i segurs». El responsable municipal d’ensenyament destacava que la xarxa 5G potencia la realitat augmentada i la intel·ligència artificial. La primera permetrà, segons Castaño, «submergir-nos en espais de la ciutat relacionats amb el Patrimoni, poder gaudir d’una experiència interactiva i treballar amb aquest recurs per conèixer i aprofundir en la història de Tarragona». Pel que fa a la intel·ligència artificial, l’edil d’ERC al consistori ha defensat que «obre un món a les persones amb dificultats intel·lectuals per superar entrebancs, les oportunitats del 5G són molt potents».

Per la seva banda, el regidor de Noves Tecnologies a l’Ajuntament, Jordi Fortuny, ha assegurat que «fa més d’un any que treballem per la implantació del 5G, que obrirà les portes a una nova infraestructura estratègica en què la nova connectivitat permet expandir les capacitats i la competitivitat de la ciutat per abordar les necessitats i reptes de la ciutat». En aquest sentit, haafegit que «aquesta tecnologia és bàsica per a la recuperació econòmica de la zona i permetrà implantar solucions en l’àmbit de l’educació, la seguretat i el turisme».

El director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació a Tarragona, Jean-Marc Segarra, ha assenyalat que «més enllà de l’impacte que tindrà la 5G, el Pla d’Educació Digital millorarà també la connectivitat en moltes escoles i instituts del Camp de Tarragona que actualment tenen una connexió insuficient per dur a terme els projectes educatius basats en la tecnologia». En aquest sentit, el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, haavançat que aquesta xarxa 5G «s’ampliarà a tota la demarcació en pròximes fases».

Finalment, Laura Molist, directora territorial de Vodafone a Catalunya, ha destacatque «el 5G serà un gran habilitador de nous serveis de comunicació per a empreses i administracions i permetrà que els consumidors accedeixin a la xarxa més ràpida del mercat per gaudir de nous serveis que requereixen un ús intensiu de dades en mobilitat». A més, Molist ha recordat que només hi ha 21 ciutats a Espanya que disposin d’aquesta tecnologia i que Tarragona és la segona de Catalunya en la que s’implementa, després de Barcelona.

Imatge del Campus Sescelades de la URV

sescelades, urv, tarragonaCedida

tracking