Diari Més

Economia

Els perruquers es concentren davant d'Hisenda per reclamar un IVA del 10%

L’acció reivindicativa convocada pel gremi es durà a terme el matí d’aquest dilluns a la Rambla

Imatge d'arxiu d'una perruqueria tarragonina.

El gremi de perruqueries de Tarragona aconsella no fer serveis a domiciliACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gremi Artesà de Perruqueria i Bellesa de Tarragona ha convocat una acció reivindicativa davant de la seu d’Hisenda a la Rambla Nova, avui dilluns, a les 11 hores. El motiu és reclamar al Govern de l’Estat la rebaixa de l’IVA al 10%. El 2011 l’executiu central va decidir apujar l’IVA fins al 21% a aquest sector, arran de la crisi econòmica que es va iniciar el 2007. El president del gremi, Pere Salcedo, va manifestar a aquest mitjà que «volíem fer una manifestació pacífica, però davant de la situació actual per la covid-19 hem decidit que hi hagi un aforament màxim de vint-i-cinc persones i fer torns davant d’Hisenda, com a mesura de seguretat». Malgrat tot, el gremi no ha volgut renunciar a fer visible el seu malestar per un IVA que es va apujar ja fa nou anys. L’acció, per tant, es farà per fases, en funció del nombre de grups que es puguin formar al llarg del matí.

Salcedo va apuntar que «la nostra intenció és entregar una carta al delegat d’Hisenda per tal que la traslladi al Govern, en la qual demanem que l’IVA del sector torni al 10%, que era el que s’aplicava abans que es produís la crisi econòmica». Segons el president del gremi, un dels avantatges que podria suposar la rebaixa de l’IVA per als consumidors seria que «nosaltres podríem abaixar preus als nostres clients», fet que, en cas de produir-se, «seria molt positiu» per al conjunt dels ciutadans, ja que la gran majoria utilitza els serveis d’aquests professionals vinculats al ram de la bellesa.

La primera setmana del passat mes de setembre Salcedo va avançar a aquesta redacció que el 19 d’octubre es faria una concentració de protesta a la Rambla Nova i no descartava convocar una vaga del sector si la reclamació no és tinguda en consideració pel govern de Pedro Sánchez. Amb l’acció d’avui es pretén forçar a l’executiu espanyol que apliqui la rebaixa com més aviat millor.

La passada setmana la situació es va complicar per a una part del sector i de les empreses agremiades, després que el Govern de la Generalitat decidís tancar els centres de bellesa per espai de quinze dies, una mesura que no afecta l’àmbit de la perruqueria. El temor dels professionals és que el tancament es perllongui més dies dels anunciats, la qual cosa posaria en perill a part d’aquest sector.

tracking