Diari Més

PortAutors/es 2020 dóna a conèixer els finalistes de la tercera edició de la mostra musical

La final, virtual o presencial depenent de la situació covid-19, tindrà lloc el pròxim 14 de novembre

La Chica del Mono, aquest dilluns, a Tarragona.

'Changes', el debut de La Chica del MonoGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ivory Tusk, La Chica del Mono, Lia Sampai, Brott, Patricia Atzur i Mia Fuentes són elssis finalistes de la mostra musical PortAutors/es 2020 organitzada pel Teatret del Port de Tarragona.El certamen, que busca potenciar el talent del territori, celebrarà la final el proper 14 de novembre, a les 18 hores. De moment, es desconeix si es podrà fer de forma presencial al Teatret del Serralo o virtual per la covid.

En la tercera edició del concurs, s’han rebut un total de 50 propostes vers les 31 que es van rebre a la passada. Això suposa un increment del 60% d’inscripcions i constata la importància i rellevància d’una mostra que va néixer l’any 2018.La mostra vol donar a conèixer les creacions que es presenten i dotar a les persones participants d’un marc per acollir el seu treball i ajudar a assolir nous públics.

La mostra, oberta a principis del mes de juny, va tancar les inscripcions el 15 de setembre. Un cop rebudes totes les peces musicals es va iniciar el procés de validació de les propostes i es va traslladar tot el material al jurat, format per professionals del món cultural.

Perfil delsfinalistes

Ivory Tusk, és el pseudònim del cantautor argentí amb seu a Barcelona, Ezequiel de Lima. Un trobador, com ell mateix es defineix, que ha viatjat per Estats Units i Europa, ha estat lloat per les seves composicions transparents i honestes, basades en complexos patrons de picat de dits sobre la guitarra acústica i la poesia reflexiva.

La Chica del Mono,natural de Tarragona, aposta per una proposta sota la guitarra acústica i la bateria amb el seu primer disc Changesun repertori en anglès, fresc, íntim i per a tots els públics. Folk romàntic, introspectiu i acústic amb tocs suaus i melòdics, que creen una atmosfera d'allò més profunda.

La tercera dels finalistes, Lia Sampai, nascuda a Barcelona i amb arrels de les Terres de l'Ebre, a través de la música, recorda moments vitals o persones que l'han marcada. Guitarra i veu són les protagonistes de les seves cançons. Senzillesa i intimitat condueixen el seu repertori, tot en català i valencià.

Brott, és el nom del quart finalista, un brot incontenible del Marc Volpini, veu i guitarra. Música sorgida abans, durant i després d'aquell estrany i llunyà confinament de l'any 2020, com ell mateix ho defineix. Si tot va bé, aviat es tancarà a l'estudi per donar forma al seu primer àlbum.

La cinquena proposta finalista és de Patricia Atzur cantautora i guitarrista de Barcelona, tot i que ha viscut a Londres durant els últims 7 anys, on s'hi ha format com a músic. El seu folk oníric recorda a artistes com Nick Drake o Crosby, Stills and Nash.

Per finalitzar, la sisena finalista és Mia Fuentes, cantautora catalana i és una artista infidel a una sola disciplina artística, segons explica ella mateixa. Criada entre folklore llatí i mediterrani, Mia presenta un show característic per la seva captivadora naturalitat i sensualitat.

Premis

La final, virtual o presencial depenent de com es desenvolupi la situació covid-19, està organitzada pel pròxim dissabte 14 de novembre a les 18 hores al Teatret del Serrallo. Durant la tarda actuaran els finalistes amb les seves peces i es desvetllaran elsguanyadores dels tres premis.

El Premi del Juratdecidirà la persona guanyadora i li oferirà l’oportunitat per participar en cinc festivals del territori durant l’any 2021; JaVeus, Altacústic, Santa Tecla, Accents i PortAutors.

El del públics’escollirà mitjançant una votació telemàtica, que s’activarà en les pròximes setmanes a les xarxes socials del Teatret del Serrallo, Moll de Costa i Port Tarragona. Aquest consisteixa dissenyar material d’enregistrament per la millora de la producció musical de la persona que resulti guanyadora.

Finalment, el Premi a l’artista local, triat pel jurat, serà la persona millor classificada entre les 6 finalistes que sigui de la província de Tarragona. Aquest premi consistirà en la formació musical en un dels espais col·laboradors de la Mostra PortAutors 2021, Yamaha Music School Tarragona.

tracking