Diari Més

Societat

Fent Camí es queda sense local i es reivindicaran fent les activitats a la plaça de la Font aquest dissabte

Lamenten que demanen a l'Ajuntament un local des de fa 12 anys i només han aconseguit un espai que no és segur pels nens

Imatge d'arxiu d'una de les activitats de l'Agrupament

Fent Camí es queda sense local i es reivindicaran fent les activitats a la plaça de la Font aquest dissabteAgrupament Escolta i Guia Fent Camí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agrupament Escolta i Guia Fent Camí farà les activitats habituals de cada cap de setmana enmig de la plaça de la Font de Tarragona. No es tracta d'una elecció voluntària, sinó que s'ha convertit en una reivindicació després que s'hagin quedat sense el seu local habitual, en Centre Cívic de la Part Alta, a causa de les mesures anticovid.

D'aquesta manera, l'agrupació s'aplegarà a les 12 a la plaça i farà els caus allí amb els nens i els monitors. Quan acabin tenen previst llegir un manifest davant el Palau Municipal per exigir una solució a la seva situació de precarietat.

La manca d'un indret on poder realitzar les seves activitats s'ha agreujat a causa de la pandèmia del coronavirus. El Centre Cívic de la Part Alta no reuneix les condicions de ventilació que exigeix la normativa anticovid. Com a alternativa, se'ls ha oferit poder utilitzar els centres cívics de Sant Pere i Sant Pau o Salt Salvador.

Aquesta, però, no és una solució pels responsables deFentCamí, «hauríem de compartir espai amb altres entitats i possiblement tampoc no hi cabríem», apunten. Una altra raó per no desplaçar-se és la llunyania amb la Part Alta, «zona on volem seguir desenvolupant la nostra tasca educativa».

Fent Camí està integrat per 83 nois i noies i 14 caps, «i les seves respectives famílies que comptaven amb l'espai per aquest curs». Pels responsables de l'agrupació, «els caus són una extraescolar més que els nens i nenes han de tenir el dret a poder realitzar en un espai propi, i més en aquesta època de pandèmia que estem vivint on l'educació en el lleure per crear una societat més justa i solidària és més important que mai!».

Fent Camí ha demanat una solució a través de la regidoria de Serveis Socials i la de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, però, segons afirmen, «ens han demanat que tinguem paciència i que no esperem res fins al novembre».

El problema, afirmen des deFentCamí, és que es tracta d'una deficiència endèmica de manca de local propi des de fa12anys, quan es van formar. «En aquests12anys l'únic que hem aconseguit de l'Ajuntament ha estat una casa al carrerCivaderiaque només podem fer servir com a magatzem perquè l'estructura no permet desenvolupar activitats amb els infants, ja que no és prou segura».

«Estem cansats i cansades d'esperar solucions, quin sentit té que no podem fer ús de cap espai que l'Ajuntament té en desús?», afegeixen des de l'Agrupament Escolta i Guia Fent Camí. Consideren que estan sent abocats a educar i «fer caus» al carrer, «i aquest hivern no tindrem espai on aixoplugar-nos del fred i la pluja si no se'ns cedeix un altre espai al nostre barri».

La seva petició final és, en realitat, en forma d'exigència: «exigim la cessió d'un espai per desenvolupar la nostra activitat al barri de la Part Alta al més aviat possible».

tracking