Diari Més

Les noves mesures anticovid

El sector de l'estètica de Tarragona considera «injust» que l'obliguin a tancar

El president del gremi, Pere Salcedo, diu que «no entenem per què uns ho han de fer i altres no»

Sílvia Manzano està convençuda que haurà de tancar el seu establiment més de quinze dies.

El sector de l'estètica de Tarragona considera «injust» que l'obliguin a tancarGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió adoptada pel Govern de la Generalitat, d’obligar a tancar els establiments dedicats a l’estètica, com a mesura per frenar la proliferació de la pandèmia de la covid-19, ha caigut com un gerro d’aigua freda en el sector. El president del Gremi Artesà de Perruqueries i Bellesa de Tarragona, Pere Salcedo, va manifestar ahir dijous que és «injust». De la mateixa opinió és Sílvia Manzano, que dubta que pugui reobrir l’establiment d’aquí a quinze dies.

Salcedo va afirmar que «la majoria dels centres d’estètica han fet servir tots els protocols de la covid-19, han efectuat inversions per garantir la seguretat del servei, i ara els fan tancar». Salcedo va posar un gran interrogant al fet que «les perruqueries puguin obrir i els centres d’estètica no, quan el contacte entre els professionals i els clients és el mateix». «No sabem per què uns sí i altres no», va remarcar.

El president del gremi va recordar que, quan el virus es va convertir en una preocupació social a causa de la seva ràpida expansió, «el nostre sector va ser el primer a prendre mesures», per la qual cosa va haver de fer front a unes despeses inesperades. A més, Salcedo va lamentar el fet que «quan el Govern va decidir ampliar els ERTO, va excloure al sector de la imatge personal, la qual cosa ha suposat un nou inconvenient». Segons el president del gremi, hi ha mesures que costa d’entendre.

Salcedo va afirmar que les mesures adoptades pel Govern «poden afectar tothom, no només a nosaltres», com és el cas «dels bars i dels comerços». Aquests sectors «arrosseguem el problema, ja que vam ser dels primers que vam haver d’adoptar mesures a causa de la pandèmia». El president del Gremi va dir que «si una perruqueria o un centre d’estètica no ho fa bé, no compleix les normes, que el tanquin, però que no perjudiquin a tots, també als que ho estan fent bé des del primer dia».

Afectació emocional

Silvia Manzano, de l’establiment de bellesa Estetic 21, va posar tots els mitjans per garantir la seva seguretat sanitària i la de les seves clientes, fins al punt que la persona que accedeix a l’establiment s’ha de posar desinfectant a les soles de les sabates. Manzado va manifestar que «emocionalment estic de baixa» i va apuntar que el sector «se sent discriminat». «No confio que siguin quinze dies de tancament, penso que en seran més», va afirmar, per remarcar que ahir, últim dia de feina fins a nova ordre, se sentia «fatal».

Manzano, qui es va mostrar molt crítica amb la decisió del Govern de la Generalitat, va comentar a aquest mitjà que «ja tenia complets els últims quinze dies d’octubre i, per tant, no poder atendre les clientes em suposa unes pèrdues econòmiques importants, més quan venim d’un primer tancament del qual no ens hem recuperat». L’esteticista va lamentar el fet que «ja he comprat tots els productes que necessito per a la campanya de Nadal, estant tots a les capses i penso que allí seguiran perquè no descarto que ens facin tancar, però el dia 20 d’aquest més em cobraran l’IVA».

Aquesta professional de l’estètica va recordar que quan es va reobrir l’establiment a la primavera «vaig fer una inversió en mesures de seguretat, sense augmentar el preu dels serveis i, en aquest temps, ni jo ni cap de les meves clientes s’ha contagiat».

El cas de Manzano no és únic. De fet, la preocupació s’ha fet extensible a tot el sector. Una esteticista que va preferir mantenir l’anonimat va apuntar que «avui –per ahir– estem plens, perquè quan es va anunciar que ens tancarien les clientes ens van començar a trucar per aprofitar l’últim dia d’obertura».

tracking