Diari Més

Metges

El doctor Sergi Boada guanya les eleccions del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona

Els comicis han estat els més participatius de la història del COMT sent el vot per correu un dels grans protagonistes de la jornada

Sergi Boada Pié és especialista en Anestèsia, Reanimació i Tractament del Dolor

El doctor Sergi Boada guanya les eleccions del Col·legi Oficial de Metges de TarragonaCOMT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El doctor Sergi Boada Pie es va proclamar ahir nou president del Col·legi Oficial deMetges de Tarragona (COMT) per als propers quatreanys. La candidatura de Boada va aconseguir1.395 vots enfront dels 504 de la seva rival la doctora Maria Remedios Rico.

Aquest comicis destaquen per haver tingut una gran participaioó, la més alta de la història del COMT.En total, van votar 1.965metges i metgesses de la demarcació dels 3.463 que hi ha censats a la institució. Concretament, 1.731 dels vots es van fer per correu, mentre que de manera presencial van votar 234 professionals, 130 a la seu de Tarragona, 62 a Reus i 42 a Tortosa.

En els comicis de 2016 es van comptabilitzar un total de 1.291 vots, 712 dels quals van ser per correu, el que suposa un 56%. A les 14.00 hores d’ahir ja havien votat un total de 149 col·legiats de forma presencial, en una jornada electoral que s’havia iniciat a les 8 hores del matí amb la constitució de les quatre meses electorals en les seus de Tarragona, Reus i Tortosa.

Sergi Boada és la segona vegada que és presenta a les eleccions, aquest cop ho ha fet amb lacandidatura Metgescomtu. El nou president ha volgut agraira la col·legiació la seva implicació i va felicitar també a l’altra candidatura per la campanya. Tanmateix va posar l’èmfasi en la gran responsabilitat «perquè el fet que hi hagi tanta gent darrera nostre, ens dona molta responsabilitat i il·lusió per tirar endavant aquest projecte».

Les primeres accions que té previst dur a terme el nou president del Col·legiseran a nivell intern:realitzar una auditoria i en l’àmbit extern treballar amb «les autoritats sanitàries, de la població civil i dels metges per ajudar i liderar tota la informació necessària per poder lluitar contra aquesta pandèmia».

Boada va néixer a Tarragona, és anestesiòleg i algòleg, i coordinador mèdic de la Unitat de Dolor de l’Hospital Joan XXIII des del juny de 2012. Va ser impulsor de l’Associació de Metges en Exercici Lliure de Tarragona. Boada tindràa les tres vicepresidències del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona a Maria del Carmen Boqué, Mireia García Villarubia i Pere Gesaró Jornet.

A més a més,Manuel Carasol Ferrer ocuparà la secretaria general;Raul Puig Bitriaserà el nou vicesecretari; de la tresoreria s'ocuparàFrancisco Jesús Buj Visiedo; i els vocals seranAna Palau Vendrell,Miquel Domènech Mestre, Óscar Ros Garrigós, Maria Antònia Francesch Freixes iMeritxell Arenas Prat.

Sergi Boada depositant el seu vot.

El doctor Sergi Boada guanya les eleccions del Col·legi Oficial de Metges de TarragonaOlívia Molet

Maria Remedios Rico durant el recompte de vots.

El doctor Sergi Boada guanya les eleccions del Col·legi Oficial de Metges de TarragonaOlívia Molet

tracking