Diari Més

Veïnal

Bonavista reclama millores al CAP amb un tall a la carretera N–340

L’acció es va dur a terme a la rotonda d’accés al barri i en la mateixa els veïns van mostrar la seva indignació pel servei assistencial que reben

Tall de carretera com el d'ahir a la tarda a Bonavista es repetirà en altres zones de Ponent.

Bonavista reclama millores al CAP amb un tall a la carretera N–340Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri de Bonavista va portar les seves demandes d’un millor servei al Centre d’Atenció Primària (CAP) a la rotonda de la carretera N-340. Un grup de veïns, format per una seixantena de persones, va tallar la circulació durant uns minuts, en una acció controlada per la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra. En la protesta, que va transcórrer amb normalitat, es van poder llegir pancartes amb textos com «La sanitat pública no es ven, es defensa», o «Barris de Ponent, per la sanitat pública».

La presidenta de l’Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, va manifestar que «hem fet deu concentracions davant del CAP per fer força, però no ens han escoltat i esperem que, amb els talls de carretera, sí que ho facin». Una de les demandes del col·lectiu és que el CAP del barri «estigui obert les vint-i-quatre hores del dia –com passava fins al 2011–, i no només de 8 del matí a 8 de la tarda». A Bonavista resideixen més de 9.000 persones, de les quals 1.300 són d’edat avançada. «És un nombre important com per tenir un servei sanitari obert durant tot el dia», va dir.

Gutiérrez va recordar que «el Parlament va aprovar la setmana passada que s’ampliï l’horari per tal que el CAP estigui obert les vint-i-quatre hores, però ara és el Govern qui ho ha de posar en pràctica». «Esperem que no es guardi en un calaix i que allí es quedi», va afegir. Aquesta mesura «és positiva, però s’ha de complir», va indicar.

La presidenta de l’associació de veïns va insistir a dir que «no pararem fins a aconseguir-ho» i es va referir al tall de la T-11 «que els veïns de Ponent farem el 31 d’octubre a la rotonda de la Floresta».

Durant el tall d’ahir, es va repartir informació sobre l’acció que es durà a terme el darrer dia d’aquest mes. Els promotors reclamen «una sanitat pública cent per cent», un «CAP amb els mitjans necessaris i personal suficient» i el «reforç de l’atenció primària». Cal recordar que els veïns de diferents barris de la zona també protagonitzen concentracions davant del CAP la Granja des de fa setmanes.

No serà l’últim

Loli Gutiérrez va anunciar el passat dia 5 d’octubre que l’Associació de Veïns de Bonavista estava a convocar talls de carreteres si el Departament de Salut segueix fent cas omís a les seves reivindicacions. Gutiérrez va dir que estava «indignada» per la falta d’entesa amb els responsables dels Serveis Territorials de Salut

El col·lectiu no accepta les dificultats que els usuaris tenen per posar-se en contacte amb el seu CAP mitjançant el telèfon. «L’atenció és deficitària i per això demanem que posin més personal sanitari». «No és presentable haver de fer cues al carrer de fins a una hora i mitja perquè t’atenguin», va remarcar la presidenta de l’associació. En aquest context, Gutiérrez va dir que «Salut vol que truquem per telèfon, ho fem però no agafa ningú i, si tens sort que ho facin, és després de molts intents». «No és possible que costi tant tenir hora de visita», va subratllar, per afegir que «al barri hi ha molta gent gran que no està familiaritzada amb les noves telefòniques i els costa un món aconseguir ser ateses pel metge».

tracking