Diari Més

Ricomà manté la suspensió d'actes culturals i rep crítiques de l'oposició

L’alcalde va signar un decret on recomana que les persones majors de 65 anys no utilitzin el servei de l’EMT els pròxims dies

Ricomà, a l'esquerra, la setmana passada en la presentació de la Temporada de Tardor de Teatre.

Ricomà manté la suspensió d'actes culturals i rep crítiques de l'oposicióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va decidir ahir mantenir la suspensió de les activitats culturals programades per l’Ajuntament fins al novembre. La mesura la va anunciar dimarts, mentre que ahir el Govern de la Generalitat va presentar les noves mesures per lluitar contra la propagació de la covid-19 i, amb relació a la cultura, va acordar reduir els aforaments al cinquanta per cent. Els partits de l’oposició es van mostrar crítics amb Ricomà per diferents motius i la majoria van considerar que l’alcalde «es va precipitar» anticipant-se unes hores a la Generalitat.

Consultat per aquesta redacció, el govern de la ciutat va afirmar que mantenia les mesures adoptades dimarts i que avui es reunirà per «tractar d’altres qüestions». No va descartar revisar la mesura adoptada i que afecta a l’àmbit de la cultura.

Per altra banda, el decret signat per l’alcalde recomana a les persones de més de 65 anys que no utilitzin el transport de l’EMT i evitin fer desplaçaments innecessaris, i informa que «els bancs que formen part del mobiliari urbà estaran únicament destinats al repòs de les persones de més de 65 anys».

La portaveu del PSC, Sandra Ramos, es va mostrar contrària a alguna de les recomanacions del govern municipal. «Recomanar que els majors de 65 anys deixin d’utilitzar l’autobús municipal, no és la solució», va dir. Ramos va convidar a l’equip de govern a buscar solucions «eficaces» per reduir el nombre de contagis. «És obligació del govern municipal garantir un transport segur per a la gent gran», va apuntar.

Per altra banda, la portaveu dels socialistes va carregar durament contra la decisió de suprimir les activitats culturals als teatres, centres cívics i altres espais públics de la ciutat. Ramos va criticar els missatges «contradictoris que està llançant Ricomà a la ciutadania i més quan la Generalitat ha decidit mantenir l’activitat cultural en marxa amb el cinquanta per cent de l’aforament». Segons Ramos, «aquest govern municipal cada cop genera més inseguretat als tarragonins i tarragonines». «En una època que necessitem respostes eficaces i planificades, Ricomà llença mesures i propostes incoherents i precipitades per un sector clau en l’economia de la ciutat com és la cultura», va afegir. Ramos. El PSC va dir que el fet de suspendre l’activitat cultural a causa de la pandèmia «no és donar una solució sinó generar un problema».

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, no va dubtar a dir que el govern municipal «s’ha precipitat» suspenent activitats culturals fins al novembre. Viñuales va dir que la mesura li ha «sorprès», tenint en compte que el Govern de la Generalitat va decidir, només, retallar l’aforament, i ho va atribuir al fet que l’alcalde Pau Ricomà «ha pogut tenir un afany de notorietat, sent el primer a adoptar mesures».

En opinió de Ciutadans, el govern municipal «ha improvisat, com fa moltes vegades», i va ironitzar dient que «desconeixem en funció de quins experts va prendre la decisió». «No ho entenem», va apuntar Viñuales, qui va afegir que en la reunió convocada pel govern municipal «Ricomà va dir que havia decidit prendre mesures després de veure el canal 3/24».

Dídac Nadal, portaveu de Junts per Tarragona, va comentar que «ni entenem ni compartim la decisió de tancar la cultura». «Més que condemnar amb caràcter general alguns sectors, podrien incrementar funcions inspectores i tancar aquella activitat que realment sigui perillosa», va dir.

En aquest context, el portaveu del Partit Popular, José Luis Martín, va dir que es tracta de «mesures simbòliques», a més de recordar que la formació que lidera ja es va mostrar crítica amb la decisió de Ricomà de mantenir les Festes de Santa Tecla. «Aquest govern no manté cap rumb ni criteri, i això és preocupant». Martín va apuntar que el govern de la ciutat «és imprevisible» i va considerar contradictori «fer les Festes de Santa Tecla, que no s’haurien d’haver dut a terme, i ara tancar espais culturals». A més, va lamentar el fet que «hagi anunciat les mesures abans a la premsa que als grups polítics de l’Ajuntament».

La CUP tampoc va compartir les mesures adoptades pel govern d’ERC i ECP. «Ha tirat pel dret sense haver fet arribar prèviament aquesta decisió ni als grups municipals, reunint-nos d’urgència, ni als mateixos artistes perjudicats, que es van assabentar d’aquesta decisió a través de les xarxes socials», va remarcar aquesta formació. La CUP va dir que «és incomprensible la falta de coordinació del consistori amb la Generalitat, governada pel mateix partit que a l’Ajuntament». A més, va emplaçar el govern de la ciutat a fer «un front comú des de tota la corporació per reclamar a la Generalitat més recursos en sanitat».

tracking