Diari Més

L'Ajuntament de Tarragona demana als majors de 65 anys que no agafin els autobusos municipals

El PSC ja ha mostrat la seva disconformitat amb la mesura i reclama busos exclusius per a gent gran

alt

conductor, autobús, municipal, Tarragona, aturada, vaga, Begoña Floria, parcial, EMT, usuari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona va anunciar dimarts l'aplicació de mesures estrictes destinades a reduir l'impacte de la pandèmia del coronavirus a la ciutat. Les mesures més destacades afectaven les actuacions que havien d'aplegar un gran nombre de persones i s'anunciava la suspensió de tots els concerts previstos al Camp de Mart i la temporada de tardor del Teatre Tarragona.

Però el decret municipal que establia aquestes mesures també n'incorporava d'altres. Algunes queafecten aescala interna el funcionament de la corporació municipal, però d'altres que són d'aplicació a serveis públics.

Una d'aquestes mesures, dedicada a col·lectius més vulnerables, és la que implica el transport públic municipal. El decret d'alcaldia amb les actuacions previstes inclou un punt en què s'estableix que als autobusos de l'EMT«es recomanarà, mitjançant senyalística, que no l'utilitzin persones majors de65anys», amb l'única excepció, afegeix, «que sigui estrictament necessari». En aquest últim cas no s'indiquen quines situacions poden convertir en imprescindible fer el trajecte.

El decret estableix com a recomanació general a la gent gran que «evitin qualsevol desplaçament». Al mateix temps també preveu que hi hagi mobiliari urbà (bancs) que estiguin senyalitzats i que estiguin destinats en exclusiva «al repòs» de majors de65anys.

La recomanació als majors de65anys d'evitar utilitzar els autobusos urbans ja ha tingut resposta per part del grup municipal del PSC. Sandra Ramos, la seva portaveu, indicava al respecte que no la consideren «una solució» i esperonava l'equip de govern a buscar solucions «eficaces» per reduir el nombre de contagis per coronavirus.

La proposta del PSC és que es reorganitzin les línies de l'EMTi es reforcin les freqüències en les hores puntes. Com a mesura pensada de manera concreta per a la gent gran, els socialistes afegien, «habilitar alguns autobusos al dia que només donin servei als majors de65anys: Els nostres jubilats tenen la targeta que els identifica, per tant no hi hauria cap problema logístic».

«Molta gent gran utilitza l'autobús municipal per anar alsCAPsi als hospitals, per tant, no té cap sentit recomanar deixar d'utilitzar-lo», afegia Ramos.

tracking