Diari Més

Veïnal

Veïns dels barris de Ponent de Tarragona tallaran la T-11 per demanar millores als CAP

L’acció reivindicativa està prevista per al dissabte 31 d’octubre a la rotonda de la Floresta

Les concentracions davant el CAP la Granja es duen a terme cada setmana des de l'estiu.

Veïns dels barris de Ponent de Tarragona tallaran la T-11 per demanar millores als CAPCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns dels barris de Ponent han convocat una acció de protesta a la carretera T-11, amb l’objectiu de demanar millores en els centres d’atenció primària, els CAP. L’acció es durà a terme el dissabte 31 d’octubre, a les 17 hores. La cita és a la Rambla de Ponent i l’objectiu és afectar la circulació a l’altura de la rotonda de la Floresta. El lema de l’acció és «Per un CAP amb mitjans i personal suficient». La iniciativa parteix d’un grup de persones que, des de fa setmanes, participen en concentracions reivindicatives davant del CAP la Granja.

Manuel Martín Bravo, un dels portaveus del col·lectiu que ha fet pública la convocatòria mitjançant les xarxes socials, va manifestar ahir dimarts a aquest mitjà que «farem una concentració estàtica a la rotonda». Demà dijous «presentarem la comunicació de l’acció» davant la delegació del Govern de la Generalitat, va dir.

Des del passat estiu, grups de persones es concentren cada setmana a les portes del CAP la Granja. L’objectiu que persegueixen amb la seva acció és aconseguir millores en l’atenció als usuaris. Les protestes es van estendre al barri de Bonavista. Martín Bravo va comentar que «estem convençuts que l’acció del dia 31 d’octubre tindrà èxit, perquè molta gent ja ens ha dit que tè la intenció de participar perquè vol una sanitat cent per cent pública i que funcioni correctament». La situació «s’ha agreujat» a conseqüència de la pandèmia de la covid-19. «No pot ser que l’atenció sigui per telèfon i que tinguis molts problemes per aconseguir que et donin una cita prèvia», va apuntar.

El portaveu del col·lectiu va explicar que «no hi ha manera que cap directiu del CAP o del Departament de Salut a Tarragona es vulgui reunir amb nosaltres per escoltar les nostres reivindicacions». «La petició per fer una trobada no té resposta», va argumentar, fet que, «donada la situació en què es troba el sistema sanitari per la pandèmia, no és admissible», va afegir Martín Bravo.

Entre les peticions que el col·lectiu formula als responsables del CAP la Granja, Martín Bravo va dir que «volem saber «quantes persones treballen en l’atenció als usuaris realment», a més de demanar que «s’augmenti el nombre». «No és de rebut que la gent malalta o que necessita ser visitada pel metge faci cua al carrer», va dir, per afegir que «els ciutadans no ens mereixem aquest tracte, del qual no en tenen culpa els sanitaris».

tracking