Diari Més

L'hostaleria tarragonina té por a rebre el cop definitiu amb les noves restriccions

Salut vol aplicar accions «més contundents» per lluitar contra el «relaxament de la ciutadania»

L'arribada del fred pot complicar la delicada situació en la qual es troba el sector de l'hostaleria.

L'hostaleria tarragonina té por a rebre el cop definitiu amb les noves restriccionsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Hostaleria de Tarragona Ciutat (AHTC) va expressar ahir dimarts el seu temor davant les noves mesures que aplicarà el Govern per frenar l’expansió de la pandèmia de la covid-19. El sector considera que ja està molt castigat i que una limitació d’horaris pot ser gairebé definitiva per a molts establiments. Davant l’anunci que va fer ahir el secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, en el sentit que la imminent adopció de mesures per lluitar contra la pandèmia fa necessària una acció «contundent en mobilitat i restauració, però el més retallada en el temps possible», el president de l’AHTC, Javier Escribano, va dir a aquesta redacció que «el problema per al sector és important ja que venim d’una situació complicada».

Abans de conèixer l’abast de les mesures que el Govern anunciarà avui, Escribano va preveure que faran esment a restriccions en l’horari de tancament dels establiments. El representant dels hostalers de Tarragona va apuntar que «penso que no tocaran els aforaments ni les distàncies, però d’alguna manera sí que afectarà perquè a l’hivern no s’utilitzen tant les terrasses». «Si a les 11 de la nit has de tancar, molta gent ja no anirà a sopar al restaurant», va dir.

L’arribada del fred juga en contra de la restauració. Escribano va explicar el cas que li va passar a un establiment de la ciutat el passat diumenge, que al matí va ocupar totes les taules, tant les de l’interior com les de la terrassa, i a la nit el nombre es va reduir una tercera part. Escribano va comentar que el darrer cap de setmana «va tancar un bar de la plaça Verdaguer i poden venir més, perquè el nostre sector cobreix gastos a l’hivern i és amb l’arribada del bon temps quan fa els ingressos». El president de l’AHTC va apuntar que té coneixement que diferents establiments «tancaran fins a l’abril, perquè tenir oberts els locals a l’hivern, amb les actuals circumstàncies, no surt a compte».

Per la seva banda, Marc Ramentol va argumentar l’enduriment de les mesures en el fet que «si s’actua de manera precoç i contundent, creix exponencialment el grau d’efectivitat». El secretari general de Salut va dir que l’àmbit de la restauració en serà un dels sectors més afectats per les mesures, ja que és un dels llocs on es produeix més interacció social. Ramentol va diferenciar la gestió catalana de la pandèmia de què fa la Comunitat de Madrid, on «van tard i s’han quedat curts».

tracking