Diari Més

L'AVV La Unió reclama un aparcament subterrani a Sant Pere i Sant Pau

Proposa al govern cedir els terrenys a una promotora que, a canvi, construeixi el gimnàs municipal

Terreny on proposen que es construeixi l'aparcament soterrat.

L'AVV La Unió reclama un aparcament subterrani a Sant Pere i Sant PauGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns La Unió de Sant Pere i Sant Pau va proposar la construcció d’un aparcament subterrani als terrenys del costat del poliesportiu i la piscina en una reunió mantinguda amb diferents regidors de l’Ajuntament la setmana passada, en la qual també va traslladar la seva preocupació respecte a la manca d’aparcaments al barri. Es tracta d’un espai de titularitat municipal que és on ha d’ubicar-se el també llargament reivindicat gimnàs municipal. Per això, la proposta de l’entitat veïnal contempla cedir els terrenys a una empresa promotora que sigui la que construeixi l’aparcament soterrat i l’exploti comercialment i, a canvi, que sigui aquesta mateixa la que s’encarregui de la construcció de les instal·lacions del gimnàs just a sobre de l’aparcament.

Sobre això, el president de l’AVV La Unió, Gabriel Muniesa, celebra que la idea plantejada no va desagradar al govern municipal, representat per Xavi Puig, Jordi Fortuny, Mary López i Manel Castaño, el qual es va comprometre a estudiar-ne la viabilitat i veure quina és la millor manera per dur a terme aquesta opció. «Partim de la idea que al barri no hi ha prou lloc per tots els vehicles que hi ha, ja que quan es va construir, els edificis es van fer sense aparcaments», defensa Muniesa, que assenyala que «la idea és fer tres o quatre plantes d’aparcament soterrat a l’espai on ha de situar-se el gimnàs municipal».

«Ara caldrà buscar una empresa que estigui interessada en aquesta operació, ja que podrà construir l’aparcament i explotar-lo i comercialitzar-lo, és a dir, llogar o vendre les places, que tindrà compradors segurs, però, en lloc de comprar els terrenys, pagar-ho amb la construcció del gimnàs», explica Muniesa, que lamenta que el projecte del gimnàs «encara no s’ha posat en marxa i aquesta seria una solució».

El president de l’entitat veïnal calcula que en aquestes tres o quatre plantes d’aparcament «hi podrien cabre fins a 300 o 400 cotxes i això netejaria moltíssim els carrers del barri, que actualment és un caos». A més, apunta que el paper de l’associació de veïns en aquesta qüestió és únicament la de fer la proposta i que seria l’Ajuntament de Tarragona el que negociaria amb l’empresa interessada per tirar endavant la iniciativa.

tracking